Deel dit artikel:

Maurten gaat terug naar de basis van de energiereep

Het Zweedse Maurten liet dankzij de Hydrogel-technologie atleten meer koolhydraten opnemen dan voor mogelijk werd gehouden. De Solid 225 en 225 C zijn twee nieuwe energierepen die opnieuw grenzen willen verleggen.

Door het sponsoren van wielerteams als Intermarché-Wanty-Gobert en Team SD Worx is de toevoeging van een energiereep aan het assortiment een logische stap.

“We zijn het Solid-project begonnen zoals we dat met elk nieuw product doen – we hebben naar de wetenschap gekeken. En toen we de bevindingen vergeleken met wat er op de markt beschikbaar was voor atleten, was er een leegte”, zegt Olof Sköld, CEO van Maurten. “De meeste ‘energierepen’ waren niets meer dan snoeprepen die waren ontworpen voor snackaantrekkingskracht.”

Bij de Solid 225 en 225 C is alles behalve de essentie verwijderd. Het resultaat is een prestatiegerichte reep op basis van haver en rijst — een snelle en lichte, koolhydraatrijke, vezelarme brandstof.

“Met Solid hebben we besloten dat als we een reep maken die goed genoeg is voor een elite wielrenner of top marathonatleet, deze ook goed genoeg moet zijn voor alle atleten”, zegt Olof Sköld. “Toen we de feedback van onze gesponsorde teams en atleten begonnen te krijgen, waren ze enthousiast over ons prototype. Ze vertellen ons dat ze snakken naar een back-to-basics-reep die hen die snelle koolhydraten geeft.”

Het Maurten Solid-assortiment is op 27 mei gelanceerd en heeft twee versies. Solid 225 is zoet en neutraal. Solid 225 C bevat cacao en dient om een smaakalternatief of smaakreset tijdens training of racen te bieden. Elke Solid bevat 225 calorieën en 44 g koolhydraten.

“We hebben Solids ontwikkeld op basis van onze grondbeginselen: wetenschap, de atleet, voeding en innovatieve prestaties”, zegt Olof Sköld. “Het is 0% Hydrogel, 100% Maurten. We denken dat het mensen zal doen nadenken over hoe een vaste brandstofbron eruitziet en smaakt.”