Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mallorca 312 uitgesteld naar 24 oktober

De Mallorca 312 is het volgende fietsevenement dat ten prooi valt aan het coronavirus. De granfondo die normaal volgende maand op 24 april zou worden gereden, wordt enkele maanden uitgesteld.

Normaal kan het Spaanse wielerevenement rekenen op om en bij de 8.000 deelnemers. Het spreekt voor zich dat tijdens een pandemie een groep van die omvang moeilijk in de hand te houden is om alle maatregelen strikt na te leven. De kans op besmetting is simpelweg te groot. Daarom zijn de inschrijvingen met enkele maanden uitgesteld en pint de organisatie 24 oktober als nieuwe datum vast.

Klap in het gezicht

Ook vorig jaar was de toertocht in hetzelfde bedje ziek. Na de plotse uitbraak van het coronavirus werd de 11de editie eerst nog uitgesteld maar daarna onherroepelijk geannuleerd. De organisatoren achter de Mallorca 312 hebben laten weten met man en macht werk te maken van allerlei veiligheidsprotocollen zodat de rit in oktober (afhankelijk van de situatie dan) voor iedereen veilig kan verlopen.

Toch samen rijden op 24 april

Als tussentijdse oplossing maakt de organisatie het mogelijk de volledige route van de Mallorca 312 van thuis uit virtueel te fietsen. Het zal dan wel met een ventilator voor je neus zijn in plaats van een frisse Spaanse bries, zo heb je toch iets om naar uit te kijken. Meer informatie over dit virtuele event zal binnenkort beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikels