Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mallorca 312 test alle deelnemers op corona

De organisatie achter de Mallorca 312 wil de gezondheidsrisico’s van haar deelnemers zo veel mogelijk beperken. Om die reden kiest ze ervoor om hen allemaal in de 48 uur voor de start op COVID-19 te testen. De Mallorca 312 wordt op 10 oktober gehouden.

Mallorca 312 (onderdeel van de Milestone Series) is een geliefd evenement op het Spaanse fietseiland Mallorca. Deze loodzware cyclo heeft (normaliter) als langste afstand 312 kilometer. Elk jaar doen er vele duizenden mensen aan mee, zij komen uit allerlei windstreken. Er wordt dus heel wat gereisd om aan de start te kunnen staan.

Aanvullende maatregelen

Na overleg met publieke instanties en Grupo Quirónsalud heeft de organisatie van Mallorca 312 een gezondheidsprotocol ontwikkeld. Daarin zijn alle veiligheidsmaatregelen meegenomen die de overheid verplicht stelt, waaronder het dragen van mondmaskers en het houden van voldoende onderlinge afstand. Als extra aanvulling heeft de organisatie besloten dat alle deelnemers een COVID-19 test moeten ondergaan. Mensen die besmet zijn worden er zo tijdig tussenuit gehaald. Dit voorkomt verdere verspreiding van het virus. Na het ondergaan van de tests moeten de deelnemers zich nog altijd aan de andere opgelegde maatregelen houden.

Het protocol is bedoeld om de veiligheid van eenieder te waarborgen. Niet alleen van de deelnemers, maar ook van de medewerkers, vrijwilligers en eilandbewoners van Mallorca. Om deze reden zijn allerlei zaken anders tijdens deze editie. Denk daarbij aan een anders geregelde uitgifte van startnummers en een aangepaste start- en finishlocatie.

Geen 312 kilometer

Ook het routeaanbod is noodgedwongen gewijzigd. Voor deze keer is de afstand van 312 kilometer geschrapt. Dit komt omdat de Mallorca 312 als gevolg van de corona-uitbraak is verplaatst van eind april naar 10 oktober. De dagen zijn in oktober korter, waardoor het op sommige uren te donker is om de veilige doorgang te kunnen waarborgen. De overige twee afstanden, 225 en 167 kilometer, worden nog wel verreden.

De organisatie laat in een bericht aan deelnemers weten dat ze de doorgang van de Mallorca 312 op 10 oktober nog niet voor 200 procent kan garanderen. Dit heeft met name te maken met hoe het coronavirus zich de komende weken verder ontwikkelt.

Gerelateerde artikels