Deel dit artikel:

Mallorca 312 opent de poorten voor inschrijving 2022-editie

Op zoek naar een uitdaging van formaat voor 2022? Denk dan eens aan de Mallorca 312. Deze wordt 30 april volgend jaar gehouden. Later deze week start de inschrijving. Wees er bij interesse snel bij, want de starttickets zijn doorgaans gewild.

De Mallorca 312 is een fameus event op het Spaanse eiland Mallorca. De start en finish zijn in Playa de Muro (bij Alcúdia), aan de noordkant van Mallorca. De zwaarste variant is maar liefst 312 kilometer lang en goed voor ruim 5.000 hoogtemeters. Vrijwel alle bekende cols van Mallorca, waaronder de Puig Major, zijn onderdeel van het parcours. Is dat net iets te veel van het goede, dan zijn er nog de tussenvariant (225 kilometer en 3.973 hoogtemeters) en korte afstand (167 kilometer en 2.475 hoogtemeters). Ga voor meer informatie over het parcours naar www.mallorca312.com.

De inschrijving voor de 2022-editie start op vrijdag 26 november (10.00 uur). De zogeheten Milestone Series Club Members hebben exclusief voorrang om zich te registreren, tot dinsdag 30 november. De openbare inschrijftermijn opent op dinsdag 30 november (11.00 uur). Kun je echt niet wachten en wil je beslist verzekerd zijn van een startbewijs? Boek dan nu al een totaalarrangement (hotel en startbewijs) via Arrivo Cycling, de eventpartner van Mallorca 312.

Wielereiland

Mallorca staat algemeen bekend als wielereiland. Het heeft om precies te zijn 2.071 meter aan fietswegen en -paden. Naast de goede fietsinfrastructuur heeft Mallorca een gevarieerd landschap en een aangenaam mediterraan klimaat. Zeker van oktober tot mei is het prima toeven op Mallorca. Veel profploegen reizen voor hun winterkampen naar het Spaanse eiland af, ter voorbereiding op het volgende wegseizoen.