Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Make-over voor Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo

Heb je voor komend weekend nog geen concrete fietsplannen? Aanstaande zaterdag is er de Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo.

Net zoals de elitewedstrijd heeft het parcours van de Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo een make-over gekregen. Op de lange afstand van 125 kilometer is Ronse het nieuwe hart. Dit zorgt voor een zeer pittig klimsluitstuk, alvorens je de nieuwe finale richting Kuurne aansnijdt. Kies je voor de rit van 125 kilometer (1.144 hoogtemeters), dan kom je beter goed voorbereid aan de start. Wil je het liever wat rustiger aan doen, dan ga je voor de tochten van 55, 85 of 100 kilometer.

De organisatie raadt het aan om vooraf in te schrijven. Je kan in dat geval starten van uit de fast lane zone op de parking. Je opent het startticket via de KBK app, laat het scannen en krijgt een startnummer. Je krijgt het ticket natuurlijk ook steeds per mail.

Praktische startinfo

  • 125 kilometer: 7.30 – 10.00 uur
  • 100 kilometer: 7.30 – 10.00 uur
  • 85 kilometer: 7.30 – 11.00 uur
  • 55 kilometer: 7.30 – 12.00 uur
  • Startlocatie: Zaal Kubox, Kattestraat 188, Kuurne

Coppa Grinta!

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo is tevens de opener van de Coppa Grinta! in 2020. Dit is een circuit van zeventien perfect georganiseerde tochten. Evenementen die het kwaliteitslabel Coppa Grinta! dragen, onderscheiden zich door hun aantrekkelijke parcoursen, de goede bevoorradingen, hun gastvrijheid en de perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Dit jaar zijn er zes nieuwe Coppa Grinta!’s. Bekijk hier welke evenementen er nog meer op de kalender staan.