Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Loslopende hond veroorzaakt val in Ronde van Guatemala

Renners gewond, het dier komt er zelf zonder al te veel erg vanaf.

Ze zijn de schrik van elke wielrenner: dieren die plots de weg op schieten als het peloton passeert. Een valpartij is dan haast onvermijdelijk. In de laatste etappe van de Ronde van Guatemala – jawel, ook daar wordt gefietst – zorgde een overstekende hond voor een grote tuimelpartij. De viervoeter kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf, maar verschillende renners raakten gewond. Een renner uit Costa Rica ging uiteindelijk met de eindzege aan de haal.

De wielersport en overstekende dieren hebben een lange geschiedenis. We herinneren ons ongetwijfeld allemaal nog de Ronde van Frankrijk van 2012. In de achttiende etappe schoot een loslopende hond het peloton in. Het voornaamste slachtoffer was Philippe Gilbert. Die ging woest verhaal halen bij de eigenaar van het dier. Gelukkig voor ‘Phil’ viel de lichamelijke schade uiteindelijk mee.

Ook voor katten is het oppassen geblazen. In 1997 moest Marco Pantani de Giro d’Italia verlaten, nadat hij in een afdaling was gevallen over een overstekende kat. Een ander opmerkelijk moment dat ons is bijgebleven komt van de wielerpiste: in 2014 vloog er een kat de baan op tijdens de Zesdaagse van Gent. Met de nodige stuurmanskunsten wisten renners te voorkomen dat ze over het dier zouden vallen.

Gerelateerde artikels