Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

L’Etape du Tour: Zwift helpt je op weg naar Val Thorens

Sinds deze week is de inschrijving geopend voor l’Etape du Tour in 2019. Zwift is de officiële trainingspartner van de Franse cyclo. Het helpt deelnemers in hun voorbereiding.

Er staat deelnemers aan l’Etape du Tour (zondag 21 juli) opnieuw een pittige uitdaging te wachten. Zij leggen op de weg tussen Albertville en Val Thorens 135 kilometer af waarbij zij maar liefst 4.563 hoogtemeters maken. Onderweg staan er drie beklimmingen op het programma: het zijn de Cormet de Roselend, de Côte de Longefoy en de slotklim naar Val Thorens.

Plaats voor 15.000 fietsers

In totaal is er plaats voor 15.000 cyclorijders. Een groot aantal deelnemers komt uit Frankrijk, maar er is net zo goed een flink pak buitenlanders, waaronder Vlamingen en Nederlanders. Met Zwifts l’Etape du Tour Training Club wil het populaire programma iedereen zo goed mogelijk voorbereiden op de cyclo. Er komen onder meer trainingsprogramma’s en er is de mogelijkheid om met mededeelnemers te trainen. Trainen in een groep houdt de motivatie hoog, zo stelt Zwift.

Naast het trainingsdeel komen er exclusieve l’Etape du Tour rides in Zwift. In de aanloop naar de cyclo (op zondag 21 juli) zijn er ook ritten waarbij een startnummer valt te verdienen. Tijdens de zomer verschijnen er langere l’Etape du Tour rides online. Die zijn dan weer ideaal voor mensen die helaas niet in de gelegenheid zijn om aan de startlijn te verschijnen.

Zwift brengt fietsers bij elkaar

“We zijn erg verheugd om het bereik van L’Etape du Tour met Zwift verder te vergroten”, zegt Yann Le Moenner, CEO van A.S.O. “Zwift is een geweldige manier om te trainen en helpt fietsers van over de hele wereld bij elkaar te brengen. Voor degenen die niet naar L’Etape du Tour kunnen reizen, zijn de tochten van de Zwift L’Etape du Tour een geweldige manier om de uitdaging van L’Etape du Tour comfortabel vanuit eigen huis te ervaren.”