Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

LeBlanq Champagne: genieten van fietsen en culinaire hoogstandjes

Op zoek naar een zeer exclusief fietsevent? Eentje dat een brug slaat tussen de fiets- en culinaire wereld? Ga dan naar de website van LeBlanq en schrijf jezelf in voor LeBlanq Champagne (1 – 3 oktober) in de Champagnestreek. Eddy Merckx, Sir Bradley Wiggins en Johan Museeuw zijn van de partij.

LeBlanq Champagne is een event dat tot de verbeelding spreekt van menig fietser. Overdag wordt er gefietst langs de mooiste plekken van de Champagnestreek in Frankrijk. Daaromheen is er volop entertainment in het Royal Champagne Hotel & Spa in Champillon. Vooral culinair entertainment. Organisator LeBlanq brengt Merckx, Wiggins, Museeuw en de deelnemers samen met tweesterrenchef Raymond Blanc (Le Manoir aux Quat’Saisons) en andere bekroonde culinaire artiesten.

Aston Martins als volgwagen

Neem bijvoorbeeld het dagprogramma op zaterdag. ’s Ochtends wacht er een groots ontbijt (een ‘kampioenenontbijt’ volgens LeBlanq), gevolgd door ritten met de wielerlegendes. Deze worden begeleid door volgwagens van Aston Martin. Er zijn vier afstanden, van 75 tot 160 kilometer, en onderweg zijn er tussenstops om te proeven van de beste producten uit de streek. In de middag is er ontspanning in het hotel: soigneurs bieden massages, er is een yogaprogramma en het is mogelijk een drankje te nuttigen.

Zaterdagavond is er een zevengangendiner. Dat is een eerbetoon aan Merckx. Chef-kok Ashley Palmer-Watts en Raymond Blanc bereiden zeven gerechten die elk symbool staan voor zeven van Merckx’ mooiste momenten. Dit diner is inclusief een champagneproeverij door de meester-sommeliers van Laurent Perrier. Aansluitend halen Merckx en Wiggins wielerherinneringen op, dit onder het genot van aanbevolen whisky en wijnen.

Heerlijke koffies

Het zondagprogramma mag er ook wezen. ’s Ochtends is er een tijdrit (19,9 kilometer) op het parcours dat de Tour de France in 1988 aandeed. Iedereen die wacht op zijn of haar vertrek, kan een testrit maken in een gloednieuwe Aston Martin DBX. ’s Middags is er een ontspannen rit door de wijngaarden, en ook hier wordt onderweg in de remmen geknepen om de smaakpapillen te verwennen. Als deelnemer proef je van heerlijke koffies van bekende barista’s. De dag wordt afgesloten met een feestmaal, gecreëerd door Ashley Palmer-Watts en Jean-Denis Rieubland (Royal Champagne Hotel & Spa).

Dit sportieve en smakelijke weekend heeft wel een keerzijde: het kost je een slordige 4.100 euro (3.495 pont) om mee te mogen doen. Tenminste, als je een kamer voor twee personen boekt. Wil je een eigen kamer, dan je kan die voor een extra 294 euro ook krijgen. Speciaal voor lezers van Grinta! is er een actie: diegenen die bij aanmelding de kortingscode GRINTALB invoeren, ontvangen een extra fles champagne (Laurent Perrier).

Gerelateerde artikels