Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lang, langer, langst: twee retourtjes Mars

We mogen dan aan het nieuwe jaar zijn begonnen, helemaal vergeten doen we 2017 nog niet. Ook bij Zwift blikken ze nog even terug. Het afgelopen jaar reden alle Zwifters bij elkaar een afstand van 196.582.313 kilometer. Dat is goed voor twee retourtjes Mars.

De totaalafstand is één van de duizelingwekkende cijfers die Zwift heeft vrijgegeven. In die vele kilometers overwonnen Zwifters maar liefst 1,8 miljard hoogtemeters. Tevens werd er 11.371.782.534 wattuur geproduceerd. De mensen achter het populaire virtuele wielerplatform hebben berekend dat dat genoeg is om heel Los Angeles 17 dagen van elektriciteit te voorzien.

De Zwift-fietsers verstookten bij elkaar ook heel wat calorieën. Omgerekend werd er genoeg gefietst om meer dan 14 miljoen pizzapunten te verbranden.

Gemiddeld reed een Zwifter per keer zo’n 28 kilometer en werd er 250 meter in hoogte geklommen. Zo’n 63.000 keer passeerden fietsers de grens van 100 kilometer. Zwift-gebruikers in Ontario, Wenen en Hamburg reden de langste afstanden en in Kopenhagen werd gemiddeld genomen het hoogste wattage geleverd.

Gerelateerde artikels