Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lance Armstrong over ‘The Program’: ‘Verschrikkelijke film, voor 90 procent verzonnen’

Oud-renner in gesprek met Ben Foster in zijn eigen online talkshow.

Sommigen stemmen iedere maandagnacht af op The Forward Podcast, de online talkshow van Lance Armstrong. Gewoon om op de hoogte te blijven van hetgeen er speelt rond de Texaan. In de jongste aflevering gaat Armstrong in gesprek met Ben Foster, de man die de rol van Armstrong speelde in ‘The Program’. De oud-renner stak niet onder stoelen of banken wat hij van de film vond…

“Het is eigenlijk niet aan mij om te zeggen of het wel of geen slechte, verschrikkelijke film was. En ook zal ik maar niet roepen dat hij gewoon voor negentig procent uit de duim is gezogen. Of zal ik dat misschien toch maar doen? In de film staan twee helden op: David Walsh en Floyd Landis. Voor de heldenrol van Walsh valt nog iets te zeggen. Maar Landis een held? Ongelooflijk als je het mij vraagt.”

Ben Foster neemt de kritiek sportief op. Hij blijkt fan te zijn van Armstrong (anders had hij wellicht nooit in de uitzending gezeten, die is namelijk door Armstrong zelf gemaakt). De regisseur wilde volgens hem vooral een interessante misdaadfilm maken en geen duidelijk portret van de gevallen wielrenner schetsen. “Het was me verboden contact met je te zoeken. Mijn beeld van jou is dat van een generaal. Winnen is het belangrijkste en de manier waarop maakt niet uit.”

Kritiek op Armstrong
Na ‘The Program’ komen nog enkele andere interessante gespreksonderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld hoe het voor Armstrong is om te leven met zoveel kritiek. “Veel mensen zouden er kapot aan zijn gegaan, maar mijn uithoudingsvermogen lijkt oneindig. Ik heb goed DNA. Mijn vrouw en vijf kinderen worden er niet beter van als ik elke dag in een foetushouding op bed blijf liggen.” En, nuchter: “Na mijn dopingbekentenis werden er vele rechtszaken aangespannen. Op eentje na zijn ze achter de rug. Ik neem het nu op tegen de VS en Floyd Landis. Als ik die verlies, sta ik op straat.”

Verder naar het einde toe wil Foster van Armstrong weten of hij ooit iets heeft gehad met Betsy Andreu, de vrouw van zijn oud-teamgenoot die als een van de eersten tegen Lance Armstrong getuigde. “Die vraag had ik nu niet verwacht, maar er zijn wel meer mensen die het me vragen. Ik begrijp dat wel, want niets is zo gevaarlijk als een afgewezen vrouw… Haar gretigheid deed menigeen denken dat er iets tussen ons zou zijn geweest, maar echt, dat is niet het geval.”

Caught up with Ben Foster for the latest Forward podcast. We talked cycling, acting and his role preparation. Link in bio.

Een foto die is geplaatst door Lance Armstrong (@lancearmstrong) op 19 Sep 2016 om 9:44 PDT