Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KOERS presenteert roadshow met museum op wielen

KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, pakt uit met een wielermuseum op wielen. Daarvoor kocht het museum een tweedehands autobus aan. Die wordt de komende weken omgebouwd en heringericht. Tegen de start van het wielervoorjaar is het mobiele museum klaar voor een roadshow doorheen de Benelux. Eindpunt is het WK wielrennen in september in Vlaanderen.

De bus van KOERS is omgedoopt tot de toepasselijke naam KOERSbus. Ze krijgt een modulaire inrichting. Dat betekent zoveel als dat de tentoonstelling in de bus her en der wordt aangepast op een manier die past bij de plek waar de chauffeur op de rem trapt. In eerste instantie houdt de opstelling verband met het WK wielrennen. Later zal het mobiele museum – naast wielerwedstrijden – ook koers zetten richting scholen, socio-culturele bestemmingen en (wieler)erfgoedlocaties.

KOERS zoekt affiche

Het jaar staat bij KOERS grotendeels in het teken van het WK wielrennen nu het prestigieuze kampioenschap in Vlaanderen plaatsvindt (18 tot en met 26 september). KOERS broedt momenteel op diverse WK-gerelateerde initiatieven. In dat kader is het museum nog op zoek naar een affiche van het WK wielrennen in Yvoir 1975. Ook andere objecten die verbonden zijn aan een in België verreden wereldkampioenschap of een wereldkampioen(e) tout court kunnen interessant zijn. Heb jij nog een relikwie? Neem dan contact op met het museum.