Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Klok zo veel mogelijk kilometers in Virtual Baloise Belgium Tour

De week van de Baloise Belgium Tour is aangebroken. De organisatie pakt voor wielertoeristen opnieuw uit met een Virtual Baloise Belgium Tour. Daarbij is het vooral zaak om tijdens de rittenkoers zo veel mogelijk kilometers te registreren.

Door toedoen van het coronavirus kon de Baloise Belgium Tour afgelopen seizoen niet doorgaan. Als alternatief verzon de organisatie de Virtual Baloise Belgium Tour. Daarbij moesten wielertoeristen zo veel mogelijk kilometer registreren in (virtuele) dienst van een kopman. De actie was zo’n succes dat er dit jaar opnieuw een Virtual Baloise Belgium Tour is. Ditmaal wordt die parallel aan de profwedstrijd (woensdag 9 juni tot en met zondag 13 juni) gehouden.

Ten opzichte van de eerste editie is de opzet van de Virtual Baloise Belgium Tour licht gewijzigd. Deelnemers registreren zich vóór 9 juni op het digitale platform van de Virtual Baloise Belgium Tour. Ze krijgen dan automatisch één van de 22 deelnemende profteams toegewezen. In feite stappen deelnemers virtueel op de teambus van het desbetreffende team. Elk van de 22 ploegen heeft zo een eigen team met wielertoeristen.

De bedoeling is vervolgens om op de dagen van de profwedstrijd zo veel mogelijk kilometers voor het team bij elkaar te fietsen. Dat kan overal zijn. Presteert de gekoppelde profploeg goed, dan zijn er bonuskilometers te verdienen. Bijvoorbeeld een ritzege van een renner levert duizend bonuskilometers op. De eindwinnaar van de Virtual Baloise Belgium Tour is het team dat na vijf dagen de meeste kilometers verzameld heeft. Alle wielertoeristen die in het team zijn ingedeeld, ontvangen dan een exclusieve Baloise Cycling Box.

Voor de grootste kilometervreter (per team) is er ook nog een prijs: een Baloise-wielershirt dat is gesigneerd door de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. Als individueel deelnemer geef je dus niet op, zodra je ziet dat de eindzege met het team buiten bereik ligt.

Fotochallenge

De Baloise Belgium Tour is overigens goed voor nóg een winactie. De deelnemers aan de Virtual Baloise Belgium Tour die tijdens de fietsavonturen een foto schieten en die op Instagram posten met gebruik van de hashtags #virtualbaloisebelgiumtour en #lottogangmaker, maken kans op de officiële Lotto-puntentrui van de Baloise Belgium Tour. Ludo Dierckxsens is de jury. Hij kiest de tien leukste foto’s.