Deel dit artikel:

Kleur je Pinarello Dogma F naar eigen wens

Staat er een Pinarello-racefiets op je verlanglijstje en wil je die een persoonlijk tintje geven? Dat kan met MyWay, het eerder aangekondigde programma waarmee je de fiets een kleur naar wens kunt geven. MyWay, nu live, bezorgt je wellicht wat keuzestress. De tool biedt je zo’n vijfduizend stijlcombinaties. Het programma is op dit moment alleen beschikbaar voor de Dogma F. 

Pinarello’s nieuwe MyWay 3D visualisatieproject geeft je de mogelijkheid om je Dogma F-racefiets zelf in te kleuren. De online customizing tool is gebouwd op basis van een gaming engine. Hij stelt je als gebruiker in staat om uit duizenden mogelijkheden een unieke paintjob te creëren en deze in real-time vanuit alle hoeken te bekijken, terwijl je jouw perfecte, op maat gemaakte look ontwerpt.

Het online, in-browser ontwerpproces is zeer eenvoudig. Je kiest allereerst uit drie verschillende templates: bij de eerste krijgt je hele frame dezelfde kleur. Daarnaast zijn er een fade- en cut-patroon. In de stappen hierna kies je voor blanke of glanzende lak en de gewenste kleur, waarbij de smaken zijn onderverdeeld in Metallic, Solid, Neon en Borealis. Je blijft net zolang designen tot je tevreden bent. Daarna sla je je parameters op en maak je nog een keuze tussen schijf- en velgremmen. 

Als je klaar bent om je zelf ontworpen fiets aan te schaffen, moet je een account aanmaken om het ontwerp te delen met je lokale Pinarello-dealer. Zo breng je het proces naar een volgende stap. Er zal slechts een beperkt aantal MyWay custom painted fietsen per jaar beschikbaar zijn, maar Pinarello heeft nog geen volumeaantallen bekend gemaakt. De gepersonaliseerde fietsen worden alleen door de meest ervaren spuiters van Pinarello in Italië onder handen genomen. 

Pinarello stelt dat zijn visualisatietool de ‘meest realistische ervaring is die momenteel beschikbaar is in de fietsindustrie’, maar waarschuwt tegelijkertijd dat het nog steeds slechts een schermweergave is. Als je eenmaal een op maat gemaakt MyWay-frame hebt besteld, kun je er niet meer over twisten hoe het er in het echt uitziet.

  • Ga voor meer informatie naar de website