Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Juncker Bike Parts doneert mondkapjes

Juncker Bike Parts heeft duizend mondkapjes gedoneerd aan het Ronald McDonald huis in Utrecht. De leverancier van onderdelen en accessoires is een van de vele partijen uit de fietsindustrie die tijdens de coronacrisis in actie komen voor de medemens.

Het gaat de fabrikanten in de tweewielerbranche relatief voor de wind in deze coronatijd. Meer dan ooit tevoren kiezen mensen voor de fiets. In het woon-werkverkeer wint de fiets aan populariteit ten koste van de bus en trein. En onder sporters zijn de racefiets, gravelbike en mountainbike sterk in trek, omdat niet iedereen meer naar het fitnesscentrum kan, mag of wil. De fiets is dan een logisch, laagdrempelig alternatief.

Partijen zijn druk in de weer om alle bestellingen tijdig geproduceerd en geleverd te krijgen. Maar tegelijkertijd houden ze oog houden voor de penibele situatie waarin we verkeren. We zagen eerder al sympathieke acties van een merk als Passoni dat een Limited Edition 2020 Passoni Fidia Milano-Sanremo veilde voor het goede doel. En ook zagen we profrenners die tijdens de lockdown boodschappen haalden en bezorgden bij medemensen die dat zelf niet meer kunnen of durven.

Gebaar van Juncker en Kenda

Nu de situatie in Europa zeer geleidelijk aan weer iets normaler wordt, maakt ook Juncker Bike Parts een mooi gebaar. Deze partij die talloze fietsenzaken van onderdelen en accessoires voorziet, heeft duizend mondkapjes overhandigd aan het Ronald McDonald Huis in het Nederlandse Utrecht. De mondkapjes zijn aangedragen via Kenda, een bandenmerk dat Juncker Bike Parts in haar assortiment heeft.

In het Utrechtse Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die worden behandeld in het nabijgelegen Wilhelmina Kinderziekenhuis of het Prinses Maxima Centrum. Voor de ouders, vrijwilligers en medewerkers zijn de mondkapjes een uitkomst om zichzelf nog beter tegen het coronavirus te beschermen. Het concept Ronald McDonald Huis is er niet alleen in Nederland, maar ook in België.

Blij met donatie

Karin Cramer, Assistent-Manager van het Ronald McDonald Huis in Utrecht, is zeer verheugd met de gedoneerde mondkapjes. “Vrijwilligers en medewerkers die gebruikmaken van bijvoorbeeld het openbaar vervoer kunnen we nu mondkapjes geven. Maar ook natuurlijk de ouders van zieke kinderen die zich extra willen beschermen.”

De crisis heeft een grote impact op het Ronald McDonald Huis. Eerder sloot de helft van de beschikbare kamers. “Inmiddels kunnen we weer vooruitkijken en langzaamaan de kamers terug openen.” Het Ronald McDonals Huis mist dit jaar ook de extra inkomsten die jaarlijks worden genereerd via de sportieve charity events Homeride en Homerun. Deze werden vanwege het virus geannuleerd.

Gerelateerde artikels