Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Isaac Meson profiteert van Classified-schakelsysteem in achternaaf

De Isaac Meson is de eerste racefiets die uitgerust wordt met het Classified-schakelsysteem. Betrouwbaar en extreem snel schakelen is de droom van elke fietser en dat is precies waarom het Turnhoutse technologiebedrijf Classified hoge ogen gooit.

“We zijn fier om samen met Isaac de eerste racefiets (er zijn al gravelfietsen met het systeem, red.) te lanceren die uitgerust is met ons schakelsysteem”, zegt Mathias Plouvier, CEO van Classified Cycling. “De Isaac Meson X Classified is een prachtig resultaat van 2 bedrijven uit de Benelux die samenwerken om innovatieve en kwalitatieve producten te ontwikkelen.”

Hoe werkt dat nu precies?

Het Classified Powershiftsysteem verwerkt de functie van de voorderailleur in de naaf van het achterwiel. Deze vernieuwende schakeltechnologie combineert het aantal versnellingen en het bereik van een dubbel kettingblad met de voordelen van een 1X set-up. Hierdoor kon de Nederlandse fietsenbouwer Isaac Cycle haar ontwerpvrijheid voor de Meson vergroten. Ook de banden kregen extra ruimte zonder dat de wielbasis langer moest worden.

Verder is het een systeem dat er heel onopvallend uitziet. De draadloze communicatie gebeurt via een ‘snelspanner’ aan de steekas voor het achterwiel die niet zoveel groter is dan een normaal exemplaar. De naaf zelf is evenmin groter, maar binnenin zit een planeetwielmechanisme dat je laat kiezen voor de normale overbrenging of de kleinere versnelling. Het schakelen zelf gebeurt via de normale Di2-knoppen aan de remhendels. Of nog meer fietsenbouwers het systeem van Classified Cycling zullen gebruiken, zal de toekomst uitwijzen. Wij zijn alvast positief!

Gerelateerde artikels