Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Is de cross over zijn hoogtepunt heen?

Zo'n 20 procent van crossfans haakt af nu Sven Nys er niet meer bij is.

De cyclocross boet in aan populariteit. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel zijn niet in staat om het gat dat Sven Nys heeft achtergelaten te vullen. Dat bericht Sporza. Uit een online bevraging blijkt dat 20 procent van de fans in het veldrijden afhaakt nu Sven Nys er niet meer als crosser bij is.

Of de populariteit van het veldrijden over zijn hoogtepunt heen is, valt natuurlijk lastig te zeggen, maar feit is wel dat de voorbije crossen minder volk hebben aangetrokken. In Sint-Niklaas kwamen vorig jaar nog achtduizend mensen kijken, nu waren dat er vierduizend. Ruddervoorde verwelkomde vijftienhonderd mensen minder en volgens de organisatie van de Jaarmarktcross in Niel lag de belangstelling ook lager dan vorig jaar.

Uiteraard zijn er allerlei andere zaken die de fors mindere belangstelling kunnen verklaren. Ruddervoorde had af te rekenen met koude en regen, Sint-Niklaas was vorig jaar nog beslissend in de strijd om de Bpost-Banktrofee en Niel had geen Van Aert en Van der Poel aan de start. Maar toch is er volgens insiders sprake van een Nys-effect: de supportersbussen die hij vorig jaar aantrok, blijven thuis.