Deel dit artikel:

100% Getest: Innerme Energy Bar

Vind je net als wij dat veel energierepen te hard, te zoet of te moeilijk verteerbaar zijn? Dan heeft de sportvoeding van het Belgische Innerme alvast zware beloftes om waar te maken. Pure, natuurlijke voeding is namelijk het stokpaardje van ex-triatleet Dirk Baelus. Wij zetten onze tanden in de Innerme Energy Bar met chocolade-sinaassmaak.

Natuurkracht

De energierepen zijn puur natuur, waarbij de mix van glucose en maltose uit rijststroop moet zorgen voor een geleidelijke vrijgave van de koolhydraten. In de repen met cacao en sinaas zitten daarnaast nog gepofte rijst, sesamzaad, cacao, rijsteiwit, erwteneiwit, sinaasappelpoeder, zeewierpoeder, sinaasappelolie en zeezout. Zo krijg je in een reep van 40 gram 27 gram koolhydraten en maar 4 gram vet, waardoor de maag niet te zwaar wordt belast tijdens de inspanning. Daarnaast zijn er nog de smaken appel-kaneel, groene thee-citroen en vanille.

Subtiel voordeel

De reep is relatief zacht, waardoor we hem gemakkelijker naar binnen konden werken dan andere. Maar het was vooral de smaak die opviel door zijn subtiliteit. Vaak is het een te overheersende smaak die ervoor zorgt dat we al na een drietal uur moeite krijgen om weer een nieuwe reep naar binnen te werken, terwijl dat bij deze Innerme geen enkel probleem was.

Prijs: 16,95 euro (6×40 g) of 53,45 euro (20×40 g)

Meer info

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE