Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Inhoud Grinta! 78: het is koers!

Het kriebelt in de benen en dat merk je ook wanneer je bladert door de nieuwe Grinta!, nr. 78 al. Onze voorjaarseditie laat je een rugnummer opspelden, kruipt in het wiel van Stijn Devolder en doet je luisteren naar het verdict van Tom Boonen. Hieronder een blik op de inhoud.

Racefiets van het Jaar – powered by Grinta!

Tom Boonen mocht aan de bak met vier topfietsen, de vier die de eerste testdag van ‘Racefiets van het Jaar – powered by Grinta!’ hadden overleefd. Zijn verdict over de Canyon Endurace CF SL Disc 8.0 Di2 Aero, Specialized Tarmac Disc Comp, Lapierre Xelius SL600 Disc en tot slot de Look 795 Blade RS Disc lees je in Grinta! 78.

Steven rijdt zijn eerste koers

Steven Verniers mag dan wel een fervent fietser en blogger voor Grinta! zijn, om voor het eerst in zijn leven een rugnummer op te spelden, was ie moeilijk te overhalen. Zijn relaas van Ostende Koerst.

Koersen… doe je zo!

We geven 10 tips & tricks voor al wie zin heeft om eens een amateurkoersje mee te pikken. Bovendien geven we een overzicht van de belangrijkste amateurbonden. Ben je op zoek naar een wieleroutfit voor je team: we zetten enkele aanbieders van custom teamwear op een rij. En wie een set koerswielen wil aankopen: die krijgt ook advies van ons.

Dit is Grinta! Gara

We brengen een fotoverslag van een liefhebberskoers in Dikkelvenne, waar ook ons eigen ploegje, Grinta! Gara, aantrad. De wedstrijdfiets van Grinta! Gara nemen we bovendien onder de loep en vulden we aan met een marktoverzicht van 12 andere wedstrijdfietsen.

Hotspot: Valkenburg

Wie fietst in Nederlands Limburg, kiest niet zelden Valkenburg als uitvalsbasis. Niet onterecht, zo blijkt. Onze man is een liefhebber van de streek, ging er koffie en taart nuttigen en… fietsen natuurlijk.

Graveltrip rond Girona

Met de gravelfiets – een Basso Palta met name – op trektocht in het Spaanse Girona en omgeving. Het leverde een übercoole foto’s en een zinderende ervaring op.

In het wiel bij Stijn Devolder

De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen is met pensioen maar dat belette hem niet om een ritje te maken met onze eindredactrice Joyce Verdonck. Die kroop in het wiel van ‘Volderke’ in ‘zijn’ Vlaamse Ardennen.

Grimselpas: klimmen langs graniet

Het valt niet zo vaak voor dat we een Zwitserse col op ons bike it-lijstje hebben staan. Welnu, in Grinta! 78 hebben we oog voor de Grimselpas. Net voor die in zijn winterslaap ging, gingen we ‘m te lijf, langs meren en muren van graniet.

Gerelateerde artikels