Deel dit artikel:

Inhoud Grinta! 75

Niks leukers dan op een nazomeravond een gravelrondje te gaan rijden en de rit bij de ondergaande zon af te sluiten met een fris biertje. Aan het einde van de zomervakantie zitten de veldrijders echter al helemaal met hun gedachten bij de cross zodat we in Grinta! 75 focussen op twee thema’s: gravel en cross!

GRAVEL EN CYCLOCROSS

Winter na winter is het veldrijden weekend na weekend een constante in de Vlaamse en Nederlandse huiskamers. Een uurtje veldrijden op televisie, zo halfweg de middag met een bakje koffie en een stukje cake: prima, toch? Als doe-sport blijft veldrijden een beetje in de modder steken terwijl de gravelbike aan een steile opmars bezig is. Vandaar dat we in dit nummer inzoomen op de fenomenen gravel en cross.

GRAVEL: HYPE OF BLIJVER? De Grinta! redactie test zeven gravelbikes en buigt zich over de toekomst van het fenomeen gravel.

GRAVEL OF CROSS? Wat zijn de verschillen tussen een gravelbike en een crossfiets?

OFFROAD RIJTIPS met Ellen Van Loy

CROSSLIEFHEBBERS VAN BIJ ONS. Deze Telenet-medewerkers zijn dol op veldrijden.

GRAVEL RALLYE BLACK FOREST. 130 km grint in het Zwarte Woud.

IN HET WIEL BIJ SVEN NYS

MARKTOVERZICHT GRAVEL- EN CROSSBANDEN

DNA KOERS: TOON AERTS

Van links naar rechts: zeven gravelbikes getest, het interview met Toon Aerts en de rijtips van Ellen Van Loy.

KLIMMEN OP KASSEIEN

In de rubriek ‘De bergen’ zijn al een hoop mooie en boeiende cols de revue gepasseerd. Meestal verdient een col zijn plekje in deze artikelenreeks omdat hij bijzonder lastig is, door een adembenemend decor loopt of omdat er wielergeschiedenis werd geschreven. De Gotthardpas of Via Tremola is om een heel andere reden een buitenbeentje die elke fietser op zijn bucket list moet zetten: de klim is voor een groot deel … in kasseien aangelegd!

RED BULL GONI PONY: DE GEKSTE KOERS TER WERELD

Als energiedrankenfabrikant Red Bull aan een evenement zijn naam verbindt, dan kan je er al zeker van zijn dat er ‘iets’ met het evenement in kwestie aan de hand is. Zo ook bij de Red Bull Goni Pony, een klimkoers voor berijders van 20” vouwfietjes zonder versnellingen. Kris Clerckx trok zijn mafste fietspakje aan en sjeesde naar Kransjka Gora om uit vissen hoe gek de Red Bull Goni Pony nu eigenlijk is. Bleek het evenement op de schaal van gekkigheid bijzonder hoog te scoren…

EN VERDER

Surplace * Ondertussen op www.grinta.be * 100% Getest * Previews * Column Joyce * Hotspot: Le Bourg d’Oisans * Reisverhaal Isle of Wight * Wedstrijd * Cartoon André Nollet * Column Rik

Grinta! 76 vind je tot 29 oktober in de boekhandel of bestel je hier.

Alle abonnementsformulies vind je hier.

Gunter Hauspie trok naar het Isle of Wight en reed in één dag de hele kustweg rond het eiland af.