Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In het zog van een teamkok tijdens grote wielerronde

Hoe ziet het leven van een teamkok van een WorldTour-ploeg eruit als die mee is in een grote wielerronde? Binnenkort weten we er veel meer van, want er komt een serie over Hannah Grant, de kokkin van Orica-Scott. Zij werd gevolgd tijdens de Ronde van Frankrijk van dit jaar.

Ze schreef eerder al een boek over voeding in een grote wielerronde en nu komt er dus ook een videoreeks. Deze wordt straks aangeboden via Prime Video. Vermoedelijk gebeurt dat eind dit jaar of begin volgend jaar. De makers zijn nog op zoek naar een toepasselijke titel.

De serie, die deels gebaseerd is op het boek, heeft betrekking op de Tour de France van dit jaar. Grant was daarin mee met Orica-Scott. Eerder voedde ze ook al de monden van de renners van Tinkoff-Saxo. In de video laat de Deense chef-kok zien hoe ze bij haar Australische werkgever topsport naar een hoger niveau probeert te brengen met goede en gezonde voeding. 

Ze vindt het naar eigen zeggen een grote uitdaging om iets lekkers en bijzonders te bereiden waarmee renners verschil kunnen maken. “Voordat ik kwam waren de renners het gewoon om pasta, ketchup en gegrilde kip te eten. Elke dag. Toen ik daar kwam kreeg je vragen als: ‘Waar is de ketchup?’ En: ‘Wat is dit voor bruine rijst?’ Ik wilde graag vernieuwing aanbrengen en oude gewoonten doorbreken om te laten zien dat er zoveel meer mogelijk is in topsport.”

Gerelateerde artikels