Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In dit mediterrane klimaat train je ook ’s winters fijn door

Kou in eigen land, perfecte omstandigheden in Italië en Spanje.

Terwijl in de Alpen de winter het land nog steeds stevig in zijn greep houdt, kan het fietsseizoen op de weg in de gebieden die wat zuidelijker liggen al van start. Veel profs zoeken deze weken Spaanse oorden op, maar ook in Italië is het goed toeven. Met droge wegen en milde temperaturen kunnen we hier al op de pedalen staan om van de glinsterende sneeuw op de bergen in de verte te genieten.

Onder de streken voor wielrennen in de winter speelt Italië een hoofdrol. Niet minder dan vijf regio’s wordt hier beschouwd als vier-seizoengebieden. En je moet niet al te ver naar het zuiden reizen. Zelfs aan het Gardameer ontmoet je het hele jaar door wegfietsers. In Toscane, Marche, Emilia Romagna en Piemonte heersen ook in het koude seizoen mediterrane omstandigheden. Deze vormen de wintertraining om tot een aangename ervaring.

Gegarandeerd zon vind je natuurlijk ook op het Spaanse eiland Fuerteventura, met constante temperaturen en weinig regen. Op de oostelijke Canarische eilanden zorgen goed verharde wegen en de vrij korte beklimmingen voor wielerplezier tijdens de koudere maanden.

Voorseizoen
Vanaf maart vind je als wielrenner ook in het Alpengebied reeds aangename omstandigheden. Vooral aan de zuidkant van de Alpen lokken warme zonnestralen al vroeg wielrenners op de droge wegen. Terwijl elders nog de laatste skiërs zich op de piste uitleven, wordt in Zuid-Tirol en Karinthië al stevig op de pedalen getrapt. Voor clubs en verenigingen bieden de regio’s en hotels van Roadbike Holidays perfecte omstandigheden voor het voorseizoen.

Persoonlijke eisen
Bij Roadbike Holidays vind je 41 hotels in 28 regio’s en 5 landen waar je al je wensen als wielrenner in vervulling gaan. De criteria waaraan voldaan moet worden, worden regelmatig via een TÜV-gecertificeerd proces geïnspecteerd. In de drie verschillende categorieën (Tour & recreatie, Training & kampen en Passie & stijl) vinden wielrenners makkelijk de regio die het best past bij hun persoonlijke eisen en het ideale hotel voor een onvergetelijke vakantie onder gelijkgezinden.

Gerelateerde artikels