Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoogte- en dieptepunten uit drie weken Tour

De Ronde van Frankrijk mag dan al weer een paar dagen achter de rug zijn, voor de mensen die in een zwart gat zijn gevallen zijn er altijd nog de aftermovies. We zetten er een paar op een rij. Smakelijk voer voor de hongerige Tourfanaat.

Team Sky maakte in samenwerking met Velon een filmpje vanuit de buik van het peloton. Dat deden ze met behulp van de GoPro-cameraatjes op de fietsen. We zien de materiaalpech van Chris Froome in de rit naar Le Puy-en-Velay, maken de spectaculaire beklimmingen en afdalingen in de Alpen en Pyreneeën mee en horen dat de fans van Froome in de Vélodrome van Marseille in de minderheid zijn.

De organisatie van de Tour de France maakte zelf een samenvatting van de ronde en nam daarin hoogte- en dieptepunten mee. De valpartijen in Düsseldorf, de suprematie van Marcel Kittel in de sprint, de uitsluiting van Peter Sagan, de Franse successen en de strijd om het geel – alles zit er zo’n beetje in. Uiteraard zien we ook de nodige beelden van het fraaie Franse landschap.