Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoe werd Danny MacAskill een razend populaire stuntfietser?

Danny MacAskill heeft zijn eigen autobiografie.

Hoe werd Danny MacAskill één van ’s werelds bekendste fietsers? Het valt allemaal te lezen in de autobiografie ‘At the edge – Riding for my life’. Het boekwerk over de razend populaire stuntfietser, wiens video’s steeds weer op grote schaal worden gedeeld, is inmiddels uit.

Danny MacAskill is een Schotse trial cyclist en vooral een grote waaghals. Geen stunt lijkt voor hem te hoog gegrepen. In 2009 nam ha na jaren van intensief trainen het besluit om van zijn hobby zijn werk te maken. En met succes: veel van zijn video’s zijn intussen meer dan 10 miljoen keer bekeken. ‘Imaginate’ was goed voor 57 miljoen views, ‘The Ridge’ voor 44 miljoen en ‘Way Back Home’ voor 38 miljoen.

De autobiografie over MacAskill geeft een mooi kijkje in zijn keuken. Hij laat zien hoe stunts en trucs het levenslicht zien. In het boek komen ook schetsen van scenario’s terug (zie hieronder). “Ik ben altijd bezig met nieuwe video’s en ideeën voor volgende stunts. Voor mij begint het vaak bij heel simpele tekeningen. Dat werkt voor mij het beste”, zegt de 30-jarige Schot over zijn creaties.

mc.jpg