Deel dit artikel:

Helmetor: ingenieus opbergsysteem voor je helm

Opgeruimd staat netjes. Dat moeten de uitvinders van de Helmetor hebben gedacht. De Helmetor is een klein hulpmiddel waarmee je je helm slim kunt opbergen.

De Helmetor is de creatie van twee Noord-Ierse broers. Ze wilden een opbergtool voor fietshelmen maken, eentje die geschikt is voor een breed scala aan modellen, van racefietshelmen tot aan mountainbikehelmen. Tijdens een brainstorm bracht een kleerhanger hen inspiratie. Ze besloten die als basis te nemen bij de conceptontwikkeling.

Het uiteindelijk gekozen design bestaat uit een CAD-gemodelleerde plastic haak waarmee vrijwel elke fietshelm kan worden opgehangen. De kleine hanger ziet er behoorlijk ingenieus en weinig opvallend uit en is bovenal praktisch. Je kunt er helmen mee ophangen bij de ventilatiegaten en andere openingen (grootte daarvan: 30 tot 65 millimeter). Naar verluidt is de haak ook sterk. Hij kan zelfs vele kilo’s dragen, zo blijkt uit testen.

Eenvoudige bevestiging

Je kunt de haak met behulp van twee meegeleverde schroeven verticaal of horizontaal aan de meeste vlakke oppervlakken bevestigen. Mogelijkheden zijn de binnenkant van een keuken- of garderobekast, de wand of deur van de garage of het interieur van je transporter die je gebruikt voor toertochten. Met de Helmetor voorkom je schade, bijvoorbeeld doordat de helm door de auto schuift of van een plank valt.

De Helmetor is online te koop. De kosten zijn 9,99 pond (omgerekend ruim 11 euro).

Gerelateerde artikels