Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Groen inzetstuk van Vittoria beschermt je tubeless band

Een tubeless systeem behoedt je al grotendeels van lekke banden, maar met de Vittoria Air-Liner Road krijg je extra zekerheid. Zo kan je zelfs na een onherstelbaar lek toch nog veilig thuis geraken.

Tubeless raakt ook bij koersfietsen steeds meer ingeburgerd. Toch hebben sommigen nog wat schrik dat het systeem waarbij de binnenband wordt geëlimineerd en vervangen door een extra luchtdichte buitenband, een antilekvloeistof, tubeless ventiel en eventueel tubeless velglint, niet elk euvel kan vermijden. Het Vittoria Air-Liner-systeem moet voor extra bescherming tegen stoten zorgen, terwijl de rand van de band bij lage druk wordt vergrendeld. In het geval van luchtverlies is het Vittoria Air-Liner Road-systeem zo ontworpen dat je het systeem ‘run-flat’ kan gebruiken, zodat je veilig thuis raakt, zelfs als alle lucht uit je band is verdwenen. Als je de luchtdruk opvoert, krimpt de Air-Liner, maar als de lucht verdwijnt, zet hij weer uit, zodat hij de band op zijn plaats houdt en de velg beschermt.

Het Vittoria Air-Liner Road-systeem is speciaal gemaakt voor tubeless bandtoepassingen en is compatibel met alle tubeless racebanden op de markt en biedt telkens alle voordelen, ongeacht het merk. Het lichtgewicht materiaal absorbeert geen latex, waardoor lekke banden snel worden afgedicht en de levensduur van de air-liner wordt verlengd. Het gepatenteerde Vittoria tubeless ventiel maakt gebruik van meerdere grote gaten, waardoor het ventiel niet verstopt raakt en het gemakkelijk is om de bandenspanning aan te passen.

Het Air-Liner Road-systeem is getest op het hoogste wedstrijdniveau, in de zwaarste voorjaarsklassiekers in alle omstandigheden en is volgens Vittoria al snel het geheime wapen van het peloton geworden. Of je nu traint, toert, ontdekt of koersen rijdt, het Vittoria Air-Liner Road-systeem biedt vertrouwen en bescherming voor de komende rit, klinkt het.

De Air-Liner Road (€ 29,99 per stuk) is verkrijgbaar in 3 maten, namelijk Small 21 mm, Medium 23 mm en Large 26 mm, waarbij de breedte slaat op de interne velgbreedte van jouw wielen. De gewichten variëren daarbij van 24 tot 39 gram. Bij de lancering kan je ook een complete set kopen die met uitzondering van de banden alles bevat om te starten (€ 84,99, bevat: 2x Air-Liner Road met ventielen, 1x TLR tool, 1x sealant 80 ml). Vittoria had al eerder versies voor gravelbikes en MTB’s beschikbaar.

Vittoria Road Tubeless gereedschapset

Zie je de montage van zo’n tubeless systeem niet zitten? De Vittoria Road Tubeless gereedschapset (€ 22,99) maakt jouw Vittoria Air-Liner Road installatie snel en gemakkelijk. Elke set bevat 1 tang en 6 clips, die specifiek zijn ontworpen als integraal onderdeel van het monteren en demonteren. Het gepatenteerde tangontwerp zorgt voor een goede en veilige grip op de band, wat nodig is bij het verwijderen van de rand van de band van de velg. Hierdoor ontstaat er ruimte om de meegeleverde clips tussen de band en velg te plaatsen. Bovendien zijn de handgrepen van de tang ontworpen om te worden gebruikt als bandenlichters tijdens het monteren en demonteren en zijn ze zo ontworpen om schade aan de velg en de band te voorkomen.

De Vittoria Road Tubeless Tool-Kit is nodig om de Air-Liner Road van je wiel te verwijderen. In geval van problemen raadt Vittoria aan om een bezoek te brengen aan je fietsenmaker.

Ondertitels in het Nederlands beschikbaar via de knoppen onderaan het Youtube-scherm

Gerelateerde artikels