Deel dit artikel:

GripGrab breidt uit met overschoenen voor gravelbikers

Het assortiment van GripGrab is een paar nieuwe overschoenen rijker. De Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers zijn er speciaal voor gravelbikers.

De Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers zijn gebaseerd op de Flandrien Road Shoe Covers van GripGrab. Deze overschoen combineert de retrostijl van de klassieke ‘bootie’ met waterdichte technologie en valt de laatste jaren in de smaak bij heel wat racefietsers. Bij GribGrab ontstond steeds meer vraag naar een robuustere off-road versie voor gebruik tijdens het gravelbiken.

Met de lancering van de GripGrab Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers is het zover. Het Scandinavische merk heeft naar eigen zeggen veel tijd uitgetrokken voor de ontwikkeling en het testwerk in het veld. Diverse prototypes zijn de revue gepasseerd voordat de ontwikkelaars de seinen op groen zetten voor massaproductie. De Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers zijn vooralsnog enkel via www.gripgrab.com te koop.

Drie lagen

De overschoenen lenen zich voor gravelritten onder koude en natte omstandigheden, waardoor je in feite het hele jaar rond door kunt blijven gaan. De Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers hebben een driedelige constructie. Binnenin zit een isolerende, gebreide laag, in het midden een waterdichte membraantechnologie en aan de buitenkant een robuuste, gebreide laag. De gemaakte materiaalkeuzes zorgen voor waterdichte functionaliteit, moderne features en een ietwat retrodesign.

Langere levensduur

Wie de Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers aantrekt, merkt op dat de overschoenen nogal elastisch zijn. De stof sluit nauw op de schoenen en benen aan. De constructie is ritsloos, wat irritaties voorkomt en de levensduur verlengt in vergelijking met overschoenen met ritssluiting.

Dat laatste krijgt nog meer inhoud als je kijkt naar de onderzijde: de randen van de openingen aan de onderzijde zijn extra dik gebreid. Daarnaast zijn op enkele punten TPU-patches aangebracht waar je als gravelbiker mogelijk contact maakt met de ondergrond zodra je loopt – of met het pedaal wanneer het inklikken niet in een vloeiende beweging gaat. Deze patches verhinderen slijtage van de zachte stof. Op de schoenneuzen zitten beschermende TPU-caps.