Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grintissima: Een roetsjbaan door het Hageland

Wie zichzelf wil pijnigen op een fiets, trekt in Vlaanderen traditiegetrouw naar de Vlaamse Ardennen, de Druivenstreek of het West-Vlaamse Heuvelland. Maar vergis je niet: ook in het Hageland kan je je in een mum van tijd helemaal choco rijden. Routebouwer Bert Flossie stippelde 100 kilometer uit langs het mooiste én pittigste wat het Hageland te bieden heeft. Met Diest als ideale uitvalsbasis voor fietsers met een sadomasochistisch kantje.

Local Climbs Matter

Het Hageland is een regio die steeds vaker op de radar van fietsliefhebbers verschijnt. Logisch ook: het is met zijn glooiende heuvels, en machtige holle wegen een echt pretpark voor wielertoeristen, mountainbikers, gravelfanaten…

Onze gids Bert Flossie is een ervaren routebouwer en kent deze streek op zijn duimpje. Hij stippelde een tocht van 100 kilometer en zo’n 1000 hoogtemeter uit. Je klimt en daalt dat het een lieve lust is, met de Poggio van Diest en de Allerheiligenberg als finaal tweeluik net voor het einde van de rit. De hellingen hier zijn nooit echt lang of moordend steil en dus ideaal voor intervalletjes waarbij je je inspanning telkens tot de top doortrekt.

Als start- en aankomstplaats heb je in Diest de leuke terrasjes en gezellige restaurants voor het uitkiezen. Op het marktplein en langs de oevers van de Oude Demer is het fijn toeven. En ook onderweg kan je aan het Kasteel van Horst, de Moedermeule of op het pleintje in Zichem prima uitblazen in een karaktervolle setting. Inspanning en ontspanning gaan hand in hand, toch?

Gerelateerde artikels