Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta!’s Redactie Routes: 5. De Poggio’s van Kleit en Tielt

Last van hardnekkige lentekriebels? Leef je dan uit met de zes mooie routes die de Grinta!-medewerkers hebben uitgetekend. Nummer vijf brengt onder meer een eerbetoon aan de laatste flandrien, Briek Schotte.

Onder het toeziend oog van Briek

Startend vanuit Eeklo zoeken we de rustige wegen van het Meetjesland op. We trekken niet naar het krekengebied maar naar de grensstreek met West-Vlaanderen waar een paar zachtglooiende stukken op ons wachten. De Kampel (na 13 km) is een puist hoog maar wel een fijn klimmetje waarbij je een mooi vergezicht over het Meetjesland krijgt.
Verderop fietsen we door het Drongengoed, het grootste bos van Oost-Vlaanderen, waar je met wat geluk reeën kan zien. We blijven rustige baantjes volgen tot Kanegem (44 km) waar we een groet brengen aan het standbeeld van opperflandrien Briek Schotte.
Wat verder beklimmen we de Poelberg (50 km). Op de terugweg rijden we enkele stukken over een verkeersvrij jaagpad langs het kanaal Gent-Brugge. In de slotkilometers nemen we nog wat vals plat mee op de landelijke wegen van Zomergem.

Goed om weten:

Startlocatie: Sporthal Eeklo, Lionel Pussemierstraat Eeklo
Lengte: 102 kilometer, 275 hoogtemeters geschikt voor racefiets
Zwaarte: ** (geen zware beklimmingen, amper 50 meter kasseien)
Nuttig: ruime parking aan vertrekpunt. Wie in Deinze even afwijkt naar de markt, vindt voldoende adresjes (ook voor takeaway in coronatijden)