Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta!’s Redactie Routes: 3. Klimmen in het Pays des Collines

Alle toertochten en fietsevenementen staan voorlopig on hold. Laat je daarom verrassen door de Redactie Routes, uitgetekend door de Grinta!-medewerkers.

Rollercoaster in het Waalse Heuvelland

Hoe je het ook draait of keert: het Pays des Collines blijft bij heel wat wielertoeristen de onbekende en een stuk minder beminde buur van de Vlaamse Ardennen. Geheel onterecht trouwens! ’t Is stil aan de overkant van de taalgrens, dat klopt. Maar het is er zo mogelijk nog mooier, pittoresker en glooiender dan in de Vlaamse Ardennen.

Het Waalse Heuvelland is een pretpark voor fietsers. En deze rit is de rollercoaster waarvoor je de tube Algipan nog eens uit het medicijnkastje kan opdiepen. Want met amper enkele vlakke kilometers is de tocht niet van de poes. Je zal klimmen, dalen, draaien, keren, zweten, zuchten, vloeken, spugen en – als je je blik even van je voorwiel opricht – ook enorm genieten van de vele bossen en panorama’s in dit magnifieke stukje Henegouwen.

Je start en komt aan in D’Hoppe, een bosrijk gehucht op de taalgrens en tevens één van de hoogste punten van de streek. Van daaruit gaat het op en af richting Ellezelles en Frasnes om dan via een stukje Ath terug te keren naar Flobecq.
De route loopt haast volledig over kleine, autoluwe wegen en maakt verschillende lussen op een beperkte oppervlakte. Ideaal om hier en daar een stukje af te snijden wanneer je de laatste restjes vet van de soep zou hebben geschraapt. Maar er is iets om naar uit te kijken: bij aankomst kan je sowieso genieten van een heerlijk terrasje in één van de gezellige stamineetjes in D’Hoppe. Brasserie D’Hoppe is er één van onze favorieten!

Goed om weten:

Startlocatie: Brasserie D’Hoppe te Vloesberg
Lengte: 100 km
Hoogteverschil: 1150m
Wegdek: verhard (niet altijd in opperbeste staat)
Highlight: een heerlijk Quintine-streekbiertje na een dagje zwoegen en zweten Zwaarte: een pittige tocht voor geoefende fietsers

Gerelateerde artikels