Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta!’s Redactie Routes: 2. Uitwaaien bij de Oosterschelde

De toertochtenkalender blijft voor het tweede jaar op rij akelig leeg. Hoe jammer dat ook is, thuis zitten kniezen, brengt geen zoden aan de dijk. Niets belet ons om in beperkt gezelschap van jetje te geven. Ter vervanging van de geannuleerde evenementen, stippelden onze redactieleden enkele fraaie routes uit. Tot 8 april ontdek je hier de Redactie Routes.

Beuken in Zeeland

Fietsen in Zeeland doe je niet om hoogtemeters te verzamelen. Vlakker vind je ‘t nergens. Dat betekent echter niet dat je er freewheelend rondrijdt. Van windstilte is er nooit sprake, reken altijd op één à twee beaufort extra in vergelijking met het binnenland.

Dit is een vrij klassiek rondje langs en over de Oosterschelde, met start- en aankomstplaats in het mosseldorp Yerseke. Het traject is een ideale kennismaking met wat deze Nederlandse provincie zo aantrekkelijk maakt voor sportieve fietsers: autoluwe wegen, brede fietspaden en weidse vergezichten over land en water. De Zeelandbrug en de Oesterdam zijn twee majestueuze bouwwerken waarmee de mens de bovenhand heeft gehaald op de natuur. Deze landmarks symboliseren daarmee perfect waar het met deze route om gaat: geen strijd tegen de zwaartekracht, maar een gevecht tegen de onvoorspelbaarheid van de windgoden.

Goed om weten:

Startlocatie: Parking Centrum te Yerseke
Lengte: +/- 140 km
Hoogteverschil: verwaarloosbaar
Wegdek: verhard
Highlight: Zeelandbrug, 16 m boven de zeespiegel
Zwaarte: sterk afhankelijk van de windkracht

Gerelateerde artikels