Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta!’s Redactie Routes: 1. Dwars door Noordwest-Brabant

De toertochtenkalender blijft voor het tweede jaar op rij akelig leeg. Hoe jammer dat ook is, thuis zitten kniezen, brengt geen zoden aan de dijk. Niets belet ons om in beperkt gezelschap van jetje te geven. Ter vervanging van de geannuleerde evenementen, stippelden onze redactieleden zes fraaie ritten uit. Ontdek ze alle zes: Grinta!'s Redactie Routes.

Helleklassieker light

Kronkelige betonbaantjes, verzakte kasseien, venijnige hellingen, … Het klinkt als het ingrediëntenlijstje voor een tocht door de Vlaamse Ardennen. Maar liefhebbers van het klassieke werk die ondertussen elke kei in de buurt van Oudenaarde uit het hoofd weten liggen, kunnen hun hartje ook ophalen in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant.
Vanuit Klein-Willebroek, aan de oever van de Rupel, brengt een vlakke aanloop je naar een hartig middenstuk bij de Brusselse rand. Daar krijg je ongeveer 700 hoogtemeters te verwerken. Verwacht geen gruwelijk steile passages, maar de opeenvolging van korte hindernissen hakt er wel stevig in. Tijdens de finale hoeft de ketting niet meer naar het binnenblad. Toch is het raadzaam om 120 kilometer lang op je hoede te blijven want je krijgt regelmatig een kasseistrook voor de wielen. Sommigen liggen er netjes aangelegd bij, anderen zouden in Parijs – Roubaix met twee of zelfs drie sterren worden bedacht.
Vlakbij het start- en aankomstpunt van deze helletocht light, spoel je bij Sacchetti’s het stof weg met een takeaway koffie.

Goed om weten:

Startlocatie: Parking Heindonkstraat te 2830 Klein-Willebroek
Lengte: +/- 120 km
Hoogteverschil: +/- 750 m
Wegdek: Verhard, 15.000 m kasseien
Highlight: Putberg in Asbeek
Zwaarte: **(*)