Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gore Bike Wear One 1985 Gore-Tex Shakedry

Shaken, not stirred.

James Bond is ongetwijfeld fan van de Shakedry regenjacks van Gore Bike Wear. Want net zoals 007 zijn Vodka-Martini geschud en niet geroerd wil hebben, volstaat even flink schudden om het natte Gore Bike Wear regenjasje zo weer droog te hebben. Wij testten het One 1985 Gore-Tex Shakedry ragenjack van Gore Bike Wear.

Om maar eens meteen lekker negatief te doen: ondanks de fraaie snit van het One 1985 jack vind ik de compleet zwarte kleurstelling dodelijk saai én potentieel gevaarlijk. Want een regenjack als dit draag je als het nat, koud en mistig is, omstandigheden waarin de zichtbaarheid sowieso al laag is en je als fietser dan ook extra risico loopt om aangereden te worden. En dan zullen de minimale reflecterende details op het One 1985 regenjack je weinig helpen. De naam van het jack duidt trouwens op de retro looks van het regenjasje en OK, in 1985 was zwart misschien wel in de mode, anno 2017 krijgt veiligheid wat mij betreft voorrang op looks en mocht het Shakedry jasje er dus wel wat frivoler/zichtbaarder uitzien.

Voor de rest valt er gelukkig helemaal niets te klagen en dat mag je eigenlijk ook wel verwachten van een regenjasje waarvoor je 300 euro uit je spaarvarken moet knijpen. Het Shakedry materiaal voelt niet alleen heel licht aan, met 121 gram voor een jack in maat large is het ook ultra licht. Het zakje centraal op het rugpand dubbelt als opbergtasje voor het regenjack dat honderd procent waterdicht is. En eventjes schudden met de rubberachtig aanvoelende stof volstaat inderdaad om het jack zo weer droog te hebben want het water parelt er zo vanaf. Omdat de stof een héél klein beetje rekt en de naden goed getaped zijn, mag je het jack best in een tamelijk krap bemeten maat kopen. Zo sluit het goed op je lichaam aan en hangt je niet rond je lijf te wapperen in de wind. De stukjes rekbaar materiaal aan de binnenkant van de mouwuiteinden, de instelbare omtrek van de kraag en het verlengde rugpand helpen om je honderd procent droog door een hoosbui te helpen. En van de Gore-Tex producten is al gemeen bekend dat hun ademend vermogen groot is zodat je ook in het One 1985 jack niet baadt in eigen zweet. Op de frontale rits zitten twee ritssledes zodat je het jack bovenaan dicht kunt houden en van onderaf wat open rits, mocht dat bij een sanitaire stop nodig zijn.

Moraal van het verhaal: qua functionaliteit biedt het One 1985 regenjack wat je van een fors geprijsd Gore Bike Wear product mag verwachten en ondanks het lage gewicht, voelt het materiaal niet broos aan. Alleen met de kleurstelling lig ik flink overhoop…

www.goreapparel.eu

Gerelateerde artikels