Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Goodyear-fietsbanden verdeeld door Tehava

Tehava zorgt vanaf nu voor de distributie van Goodyear-fietsbanden in de Benelux. Bekend uit de autosport maar tegenwoordig ook aanwezig in de WorldTour bij Qhubeka-Assos, heeft het Amerikaanse merk een ruim aanbod race-, stads-, gravel- en mountainbikebanden. De tubeless racebanden zijn alvast blikvangers.

Goodyear geeft zijn tubeless racebanden het label ‘Tubeless Complete‘, wat inhoudt dat een speciale laag voor een betere dichting zorgt, waardoor er minder antilekvloeistof nodig is. Met de Dual Angle Bead, de hoekige bandhiel, krijg je een betere afdichting aan de rand en kunnen de banden zowel op gewone TLR-velgen als op hookless velgen worden gebruikt. Door gebruik van zowel Graphene als Silica in de Dynamic:GSR-rubbersamenstelling moeten er minder compromissen qua prestaties worden gesloten.

Fabriek in Taiwan

Het merk is dan wel Amerikaans, de fietsbandenfabriek is gevestigd in Taiwan. Daar zijn de machines helemaal aangepast aan het fabriceren van fietsbanden, waardoor de precisie veel nauwkeurig is en er nauwere toleranties mogelijk zijn. Bovendien kan het daar gebruikmaken van de testomloop met twaalf types van ondergronden, waaronder zowaar een Belgische kasseiweg. Zo wordt de invloed van het soort weg meteen aan den lijve ondervonden.

Reputatie

Robert Vrancken, Managing Director bij Tehava, is enthousiast over het assortiment van Goodyear: “Goodyear is een internationale speler met een uitstekende reputatie in zowel de auto- als de wielerwereld. We willen het potentieel van Goodyear in het fietssegment in de Benelux maximaliseren. De visie van Tehava is zoals altijd ‘Details in service maken het verschil’. Service is ook erg belangrijk voor Goodyear. Met deze visie en het vertrouwen van Goodyear in Tehava zijn we ervan overtuigd dat we een duurzaam partnerschap gaan ontwikkelen.”, besluit Robert Vrancken.

Rijke wielergeschiedenis

“De Benelux-regio is van groot belang voor Goodyear Fietsbanden”, aldus Ben Evans, EMEA Market Manager voor Goodyear Fietsbanden. “Fietsen is in deze regio niet alleen een activiteit, maar ook een manier van leven. Tehava illustreert dit ethos sinds hun oprichting meer dan 50 jaar geleden. Tehava staat bekend om hun enthousiasme, expertise en service. Door hun jarenlange ervaring genieten ze een hoog aanzien in de wielerscene. Door onze recente aankondiging van de meerjarige samenwerking met Team Qhubeka Assos, kan ik geen beter moment bedenken om hier de markt te betreden. De Benelux heeft namelijk de rijkste wielergeschiedenis ter wereld!”

Gerelateerde artikels