Deel dit artikel:

Goodyear Bicycle Tires lanceert haar nieuwe generatie mountainbikebanden.

Goodyear Bicycle Tires heeft de volgende generatie mountainbikebanden gelanceerd met twee nieuwe profielpatronen, de Newton MTF en Newton MTR. De gloednieuwe Goodyear Newton MTF en Newton MTR werden in 2018 voor het eerst gelanceerd in samenwerking met Rubber Kinetics, de officiële licentiepartner van het merk, en vormen de volgende belangrijke stap voorwaarts in de aanwezigheid op de markt van het mountainbikerubber.

Goodyear & Rubber Kinetics


Goodyear is een van ’s werelds grootste bandenfabrikanten, met wereldwijde aanwezigheid in alle sectoren. Het bedrijf heeft ongeveer 72000 werknemers in dienst en produceert zijn producten in 57 fabrieken in 23 landen over de hele wereld. Goodyear profileert zich als een toonaangevend merk binnen het wereldwijde fietsbandensegment door middel van een licentiesamenwerking met Rubber Kinetics, specialisten in prestatiegerichte fietsbanden.

“Na tweeënhalf jaar ontwikkeling, honderden monsters, tientallen aanpassingen van de rubbersamenstelling, lay-ups van de karkassen en gesloopte mallen, doet het ons veel plezier om eindelijk te onthullen waar we aan gewerkt hebben,” zegt Ben Evans, Commercial Director van Goodyear Bicycle Tires. “Dit is slechts de eerste van onze projecten gericht op Trail, Enduro, Downhill en eMTB. We kunnen niet wachten ons verhaal verder te zetten met producten die een echt doel hebben en waarde bieden aan bikers van over de hele wereld.”

Newton

De Newton MTF (waarbij de F voor Front ‘voor’ staat) en Newton MTR (Raar – ‘achter’) banden zijn ontwikkeld als een complementair systeem dat geschikt moet zijn voor prestaties in een ruim scala aan omstandigheden voor mountainbikegebruik. De nieuwe generatie Newton-banden is gebaseerd op geavanceerde technologie voor de ontwikkeling van loopvlak, compound en karkas. Deze nieuwe banden worden allemaal geproduceerd in Goodyear’s speciale fietsbandenfabriek in Taiwan. 

Newton MTF

Het profielontwerp met grote blokken is geoptimaliseerd voor vertrouwen in bochten en effectieve prestaties onder het remmen. De progressieve layout beperkt de opeenhoping van modder, waardoor de prestaties onder uiteenlopende omstandigheden behouden blijven. 

Newton MTR

De achterband heeft een profiel dat zich meer op de aandrijving richt en dus zorgt voor snelheid en grip. In de overgang van rechte lijnen naar bochten moet deze Newton MTR voor het nodige vertrouwen zorgen.

Beide loopvlakpatronen worden aangeboden voor gebruik in drie disciplines: Trail, Enduro en Downhill. Voor de drie verschillende disciplines wordt er telkens met een specifieke lay-up van het karkas gewerkt. 

Het profiel van de Newton-serie is geïnspireerd op de motorcross-wereld. Door een ronder profiel te gebruiken voor de Newton MTF vergroot zo de dempingscapaciteit en het contactvlak. Dat leidt niet enkel tot een betere stabiliteit maar ook voor meer controle tijdens het remmen. De Newton MTR daarentegen heeft een vierkanter profiel en in combinatie met uniforme, dicht bij elkaar geplaatste buitenste noppen is het contactvlak van de band breder.

Rubbercompounds

Het loopvlakpatroon is slechts één deel van het verhaal; de juiste rubbersamenstelling is essentieel voor een prestatiegerichte band. Voor de Newton-reeks pakt Goodyear Bicycle Tires uit met drie verschillende compounds: 

  • Dynamic Grip3S: specifieke compound voor de voorkant, met drievoudige dichtheid voor optimale grip en langzame rebound.
  • Dynamic Grip3: specifiek voor de achterband, compound met drievoudige dichtheid, biedt een goed evenwicht tussen grip en slijtage.
  • Dynamic Trail2: Trail-specifieke compound met dubbele dichtheid, speciaal ontworpen om betere grip, duurzaamheid en rolweerstand in de juiste balans te houden.

De nieuwe generatie Goodyear Newton-banden omvat in totaal vijftien variaties in twee loopvlakprofielen die tegemoetkomen aan de behoeften van mountainbikers op basis van diameter, breedte en beoogd gebruik. 

De Trail en Enduro-banden zijn nu beschikbaar. Op de specifieke downhill-band is het wachten tot juli.

Meer informatie: www.goodyearbike.com


Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE