Deel dit artikel:

Gold Race-actie Giant: win gesigneerde helm Matthews 

Parallel aan de klassiekers die in volle gang zijn, vinden er tal van toertochten plaats. Aankomend weekend, bijvoorbeeld, stappen vele duizenden sportievelingen op de fiets voor de Amstel Gold Race Toerversie. Giant en Liv Benelux geven het event extra cachet, onder andere met een speciale winactie rond Michael Matthews.

De Amstel Gold Race Toerversie is dé sportieve voorjaarsafspraak voor de circa vijftienduizend geregistreerde deelnemers die de Limburgse hellingen trotseren. Giant en Liv Benelux zijn daar partners van. Afgelopen week hebben beide zustermerken enkele sportieve fietsers blij gemaakt met startbewijzen. Mensen die eerder naast een ticket hadden gegrepen, konden deelnemen aan winacties via Facebook en Instagram.

Teamfietsen van Team BikeExchange – Jayco

Giant en Liv staan in de expo zone in Valkenburg, de plek waar deelnemers hun starterspakket met essentials voor de tocht afhalen. Daar hebben Giant en Liv het hele weekend een grote stand, die van alles te bieden heeft. Zo staan er drie teamfietsen van Team BikeExchange – Jayco: de allround TCR Advanced SL Disc racefiets, de Propel Advanced SL Disc aerobike en de Trinity Advanced Pro TT tijdritfiets. Al deze modellen zijn uitgerust met CADEX WheelSystems.

Michael Matthews op bezoek

Hoogtepunt op vrijdag is het bezoek aan de stand van Michael Matthews (rond 19.00 uur). De nummer vier van de Amstel Gold Race van vorig jaar deelt er handtekeningen uit. Hij verschijnt voor de microfoon voor een podiuminterview. Aan het einde van de sessie signeert Mister Bling een helm die vervolgens het middelpunt is van een social winactie op Facebook en Instagram van Giant Benelux. Degene die raadt op welke positie de Australiër in de Amstel Gold Race profwedstrijd op zondag eindigt, dingt mee naar de helm. Deelnemen kan tot aan de start.

Samen fietsen

De Amstel Gold Race Toerversie rekent op deelname van een groot aantal van vrouwen. Op de stand van Liv kunnen vrouwen zich vrijdag aanmelden voor deelname in groepsverband (100, 125, 150 kilometer). Dit initiatief is specifiek bedoeld voor vrouwen die al geregistreerd staan bij de Amstel Gold Race Toerversie, maar nog geen groepje hebben waar ze op zaterdag bij kunnen aanpikken. Velocity Ladies, een goede partner van Liv, organiseert deze groepsritten. 

Feest op de Cauberg

Giant staat met honderd gasten aan het vertrek van de Amstel Gold Race Toerversie, onder wie shorttracker Jens van ’t Wout, paralympisch tijdritkampioen Daniël Abraham Gebru, olympisch zeiler Nicholas Heiner en oud-wielerprof en televisiecommentator Thijs Zonneveld. Langs de kant van de Cauberg, de slotbeklimming voor alle deelnemers, hebben Giant en Liv een eigen bus met deejay booth. Een deejay pept daar alle fietsende voorbijgangers op voor de laatste kilometers.