Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giro for Kids goes Ruta del Sol

Vier van de vijf Vlamingen die straks de Giro d’Italia rijden voor het goede doel, hebben de Ruta del Sol al in de kuiten.

Tom, Dimitri, Pieter en Bram zullen samen met Wim straks de honderste Ronde van Italië voor het goede doel rijden. Eén dag voor de profs rijden ze de 3.572 kilometer lange Giro d’Italia om geld in te zamelen voor het KID-fonds van de KU Leuven waarbij KID staat voor ‘KinderImmuunDeficiëntie’.

Om zich op die zware tocht voor te bereiden, namen vier van de vijf mannen (Wim runt een restaurant) deel aan de Ruta del Sol. Het kwartet reed de vijf etappes voor het profpeloton uit en vertrok telkens voor dag en dauw. “Omdat alle opbrengsten naar het goede doel gaan, hielden we deze trip héél lowbudget en fietsten we op een mountainbike en iemand zelfs op een goedkope huurfiets van twaalf kilo. Maar het moet want de vorm is er nog niet en over drie maanden is de Giro al bezig”, zegt Bram De Saedeleer van Giro for Kids. Tussen de sportieve opdrachten door probeerden de mannen om zo veel mogelijk profs warm te maken voor hun goed doel en hen een Eddy-beertje te overhandigen. De mascotte is genoemd naar Eddy Merckx, peter van de organisatie.

De vijf fietsers slaagden in ieder geval in hun opzet want Tim Wellens, Alejandro Valverde en Alberto Contador toonden grote interesse voor het sportieve project voor het goede doel.

Alle info op www.giroforkids.be. Daar koop je voor het goede doel ook een Eddy-beertje of sponsor je met je bedrijf een deel van het traject.

  • giro-for-kids-1.jpg
  • giro-for-kids-2.jpg</li

Gerelateerde artikels