Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Giant maakt zich sterk voor NK mountainbiken én kampioenschapstrack

Giant Benelux heeft zich als naamsponsor verbonden aan het Giant-KNWU Nederlands kampioenschap mountainbiken (20 en 21 juli) in Sittard. Ook als de rood-wit-blauwe truien zijn vergeven, blijft de fietsfabrikant actief op de track waar het kampioenschap wordt gehouden. Giant investeert samen met terreinbeheerder Watersley Sports & Talent Park in parcoursdiversiteit, onderhoud en veiligheid. Mountainbikers kunnen hun favoriete sport zo in optima forma beoefenen.

Het Giant-KNWU Nederlands kampioenschap mountainbiken 2019 is straks perfect te volgen, zowel op locatie in Limburg als thuis voor de buis. In samenwerking met de organisatie biedt Giant een livestream aan. Met behulp van acht camera’s worden de wedstrijden rechtstreeks in beeld gebracht. “Tegenwoordig is een goede coverage van wedstrijden onmisbaar. Daarom maken we het mogelijk om live verslag te doen. Niet alleen tijdens het aankomende kampioenschap, maar ook bij latere wedstrijden en evenementen”, aldus Jan Weevers, mountainbike-expert en eventmanager bij Giant Benelux.

Clinic op Giant-getint parcours

Voorafgaand aan het kampioenschap, op donderdag 18 juli, houdt Giant als opwarmer een mountainbikeclinic met de Nederlandse specialist en voormalig olympiër Bas Peters. Deze vindt plaats op onder meer de Sittardse kampioenschapstrack. De ruim 4 kilometer lange mountainbikelus heeft alles wat een kampioenschapswaardig parcours behoort te bevatten: hindernissen en de nodige hoogteverschillen. De hindernissen dragen Giant-getinte namen. De steile drops en kombochten worden omgedoopt tot Anthem Trail, de serieuze klimmetjes heten Pique Power en de rock garden gaat door het leven als Giant Rock.

Actief op goed onderhouden track

Giant blijft na het Giant-KNWU Nederlands kampioenschap mountainbiken 2019 actief op de kampioenschapstrack. Als partner van de track investeert de fietsfabrikant in een goed onderhouden, veilig parcours voor alle mountainbikers. Daarbij zullen de Giant Stores de track regelmatig gaan gebruiken als testparcours. Weevers: “Consumenten die op zoek zijn naar een high-end mountainbike, willen – geheel terecht – zeker zijn van de keuze die ze maken. Op de track kunnen ze onze fietsen testen en tips & tricks opdoen. Samen met Giant Stores en hun ambassadeurs houden we events. Op die manier worden mountainbikers op hun wenken bediend.”

Gerelateerde artikels