Deel dit artikel:

Giant en Stages lanceren samen nieuwe Dash-computers

Giant en Stages Cycling hebben samen twee nieuwe GPS-fietscomputers ontwikkeld: de Dash M200 en Dash L200. Dit tweetal behoort tot de derde generatie head-units van Stages, die dit keer zijn ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met de fietsgigant uit Taiwan. Verschil tussen beide is het formaat.

Samenwerken is niet nieuw voor Giant en Stages. De twee partijen trekken al langer samen op als het gaat om de ontwikkeling van smart indoorfietsen. Nu is daar de samenwerking op het vlak van fietscomputers bijgekomen, met als resultaat een tweetal Dash-modellen. In de aanloop naar de lancering is de Dash getest door onder meer de renners van Team BikeExchange-Jayco. Het door Giant gesponsorde team rijdt er sinds dit seizoen mee.

De Dash heeft een full-color beeldscherm, vijfknopsbediening en is in combinatie met de Stages-app gemakkelijk te personaliseren. Daarnaast biedt de fietscomputer verschillende opties, zoals fietsspecifieke kaarten met kleurcodering van wegen, fietspaden, paden en trail en schattingen van je FTP- en hartslagzones. Data in kleur geven informatie over de vermogens- en hartslagzones waarin je rijdt. Benut je alle features, dan gaat de batterij tien uur mee. In de energiebesparende modus is dat tot achttien uur.

Het Dash L200-toestel heeft een 2,7 inch kleurenscherm met hoge resolutie, 16 GB opslagruimte, achtergrondverlichting, automatische dimmodus en modus voor in het donker. De gebruiker kan bovendien zelf de helderheid aanpassen. Het apparaat weegt 105 gram. De Dash M200 heeft dezelfde kenmerken als de L200, alleen is het scherm compacter (2,2 inch) en het gewicht lager (77 gram). Beide toestellen hebben een Stages Everbrite-scherm voor levendige kleuren en scherpe details. De Dash M200 heeft een adviesverkoopprijs van 279,95 euro. De Dash L200 kost 329,95 euro.