Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geldboete voor agent die renner in Ronde omver reed

Mario S., die Jesse Sergent aanreed, veroordeeld tot 150 euro boete.

Herinnert u het zich nog? Afgelopen jaar reed een agent de Nieuw-Zeelandse renner Jesse Sergent van zijn fiets in de Ronde van Vlaanderen. De politieman is veroordeeld tot 150 euro boete. Velen zullen die straf licht vinden. “Maar die dag staat voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift”, zegt de agent in Het Laatste Nieuws.

Het incident die zich op 5 april 2015 voor. Met nog iets meer dan 100 kilometer te gaan in Vlaanderens Mooiste wordt Jesse Sergent aangereden door een neutrale volgwagen. De 28-jarige renner van Trek Factory Racing hield er een gebroken sleutelbeen aan over en bleef op de sukkel. Hij is inmiddels gestopt als professioneel wielrenner.

Mario S., de 44-jarige hoofdinspecteur van de politiezone Hageland, zat achter het stuur van de volgwagen. De politierechtbank van Oudenaarde heeft hem veroordeeld, hoewel zijn advocaat om opschorting van de straf had gevraagd. Voor S. de renner passeerde, zou hij nog geclaxonneerd hebben. Bij het passeren week Sergent nog iets uit naar links. De advocaat sprak van een ‘spijtig ongeval’.

De openbaar aanklager ging daar niet in mee. “De schuld moet niet in de schoenen van de renner geschoven worden”, luidde het volgens Het Laatste Nieuws. “Als chauffeur én zeker als agent moest hij beter weten.” Uiteindelijk kreeg de agent een boete opgelegd van 300 euro, waarvan de helft met uitstel. Jesse Sergent stelde zich geen burgerlijke partij.

Gerelateerde artikels