Deel dit artikel:

Geïntegreerd fietsstuur Deda Alanera is een succes bij wielerprofs

Geïntegreerde fietssturen. Je ziet het steeds vaker in de wielersport. Het is niet alleen licht, maar ook aerodynamisch en ergonomisch. Bovenal zijn de kabels beter geïntegreerd dan bij een doorsnee racestuur, waardoor het geheel fraaier oogt. Al die voordelen komen uitstekend tot hun recht in de vernieuwde Deda Alanera van Deda Elementi.

Het stuur weegt slechts 350 gram en is daarmee 100 gram lichter dan zijn voorganger die zo’n 450 gram woog. Dat werpt zijn vruchten af. De Deda Alanera stuur is immers sinds kort in het peloton te vinden en met succes. Niemand minder dan Europees kampioen Alexander Kristoff pakte met het stuur overwinningen in Eschborn-Frankfurt, GP du canton d’Argovie en op de Champs-Élysées in de Tour de France.

Perfecte combinatie

Niet alleen het lage gewicht van de Deda Alanera is bijzonder. Zo zorgt de ergonomische vorm van het stuur voor een kleinere afstand tussen de remgrepen en de ergopowers, waardoor je bij onverwachtse bewegingen sneller kan reageren. Ook heeft Deda Element duidelijk oog voor detail, want er is een speciale balhoofdplug ontwikkeld, wat het stuur helemaal afmaakt.

De oplettende wielerfan zal het zijn opgevallen dat de vernieuwde Deda Alanera bovendien hoekiger van vorm is ten opzichte van zijn voorganger. Op die manier zal de wind jouw prestatie minder snel beïnvloeden.

Garmin meenemen? Dat lijkt misschien een obstakel bij dit aerodynamische stuur, maar niets is minder waar. Deda heeft een exclusieve mount voor de Garmin waarop alle modellen van de 500 en 800 serie geplaatst kunnen worden. Het is met andere woorden de perfecte combinatie tussen techniek en design.

Het stuur is daarnaast beschikbaar in elf verschillende maatcombinaties. Op die manier kan Deda Elementi elke fietser voldoende comfort bieden. Overtuigd van de kwaliteit en comfort van de Deda Elementi? Neem dan zeker een kijkje op de website om nog meer te weten te komen over de verschillende producten.