Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geen gelverpakkingen meer op straat

Mule Bar komt met hervulbare energiegels.

Helaas maar waar. Na sportieve wielertochten laten sommige (!) racefietsers letterlijk een spoor van energiewikkels en gelverpakkingen achter. Als ze de suikervoorraad met een reep of gel hebben aangevuld, gooien ze verpakkingen op de grond in plaats van ze in het shirtzakje weg te stoppen.

Mule Bar beweert daar iets slims op gevonden te hebben. De firma maakt energieproducten en stopt deze in plastic, hervulbare verpakkingen. De doppen van die omhulsels zijn simpel met één hand te openen. Je neemt onderweg wat van je energiegel en stopt het weer terug in het shirt. Je hoeft niet de gehele gel in één keer te nuttigen.

Mule Bar geeft aan dat je de verpakking mee naar huis kunt nemen en daar kunt bijvullen. Er zijn grotere flessen voorhanden waarin het energieproduct zit. Een grote refill-verpakking bevat volgens de fabrikant twaalf gels voor onderweg. De producten van Mule Bar zijn onder andere online te koop.

De fabrikant laat in een persbericht weten dat ze ook siliconen verpakkingen heeft met schroefdoppen. Die zijn volgens Mule Bar nog een stuk duurzamer. Ook deze zijn te hervullen met energiegel.

Het milieubewustzijn onder fietsers wordt gelukkig steeds groter. Steeds meer mensen beseffen dat het niet normaal is om wikkels van energierepen, lege bidons en gelverpakkingen in de natuur te werpen. Campagnes zoals ‘Fiets Wijs’ dragen daar zeker en vast aan bij. Grinta! staat voor hoffelijk fietsgedrag. 

Gerelateerde artikels