Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gazelle maakt 15 miljoenste fiets ooit

Het Nederlandse merk Gazelle heeft zijn vijftien miljoenste fiets ooit gemaakt. Om die mijlpaal te bereiken had de Nederlandse fietsenfabrikant ruim 125 jaar nodig. Momenteel komen er jaarlijks zo'n 250.000 fietsen bij, waaronder een groeiend aantal e-bikes.

De fietsproductie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, onder andere door de stijgende vraag naar elektrische fietsen. Circa 35 procent van de nieuw Gazelles betreft nu een e-bike. ”Binnenkort produceren we mogelijk zelfs meer e-bikes dan gewone fietsen”, verklaart een woordvoerder.

Achter de schermen werkt de fabrikant ook aan connected e-bikes. Dat zijn fietsen met sensoren en andere slimme technologie. “Alles en iedereen is straks realtime gekoppeld aan internet, dus ook onze fietsen. Er komen mogelijkheden bij: je bent straks beter beschermd tegen fietsdiefstal en de e-bike meldt zichzelf als onderhoud noodzakelijk is.”

Gazelle werd in 1892 opgericht en er werken tegenwoordig zo’n 350 mensen. De tien miljoenste fiets reed in 1999 uit de fabriek in het Veluwse Dieren en nummertje veertien miljoen werd afgemonteerd in 2012. Tegenwoordig is het bedrijf eigendom van Pon Holdings, dat niet alleen in fietsen maar ook in auto’s handelt.

Gerelateerde artikels