Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Four CRD SL: de nog lichtere wielen van Fore

Licht, lichter, lichtst. Dat is het devies geweest bij Fore tijdens de ontwikkeling van de Four CRD SL. De lijn is er nu als speciale limited edition.

Fore heeft deze lichtgewicht versie van de Four CRD speciaal ontworpen om gewicht te besparen en daarmee de fietsprestaties naar een hoger niveau te tillen. Vergeleken met de eerder gelanceerde Fore Four-wielen zijn de nieuwe Fore Four CRD SL-wielen circa 200 gram lichter. Met een totaalgewicht van 1.290 gram mogen ze tot het topsegment van lichte, carbon wielen gerekend worden.

De gewichtsbesparing is op verschillende manieren bereikt. Zo heeft Fore gekozen voor een naaf-upgrade: op de Four CRD SL zien we nu de DT Swiss 240. Daarnaast is er op een andere manier invulling gegeven aan de decals: ze zijn met een laser in de velg gegraveerd. De nieuwe Four CRD SL-wielen maken verder gebruik van interne spaaknippels en Sapim CX Ray-spaken. De afmetingen van de velg zijn identiek gebleven: een 38 millimeter hoge velg, met een binnenbreedte van 20 millimeter en een buitenbreedte van 26,5 millimeter.

Wie over de nieuwe innovatie van Fore wil beschikken, zal haast moeten maken. Er zijn namelijk slechts 250 sets van verkrijgbaar. De wielen, in Nederland opgebouwd, hebben een prijs van 1.699 euro. Daarbij inbegrepen zijn tubeless velglint, tubeless ventielen van 50 millimeter en twee tassen voor vervoer.

Gerelateerde artikels