Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fortuneo-Samsic gaat de Spaanse toer op met BH

Het was een opmerkelijke move van Fortuneo-Samsic. De Franse wielerploeg brak eerder deze week per direct met fietsenfabrikant Look. Inmiddels heeft het Pro Continentale team een vervanger gevonden: BH. Al in de Tour de France rijden Barguil en zijn makkers met de Spaanse frames.

Zowel de wielerploeg als Look liet eerder deze week weten dat de samenwerking een succes is geweest, maar toch per direct uit elkaar te gaan. Een opvallende keuze, zeker omdat het seizoen in volle gang is en met de Ronde van Frankrijk een hoogtepunt bereikt. Met een Franse ploeg én fabrikant zou je verwachten dat daar gezamenlijk naar wordt toegewerkt – er zijn heel wat fietsmerken die de Tour als etalage zien en aangrijpen om innovaties te tonen.

Wat er achter de schermen precies is voorgevallen, komen we wellicht nooit te weten. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat BH opvolger van Look wordt. De ploeg rijdt vanaf heden op de weg met de BH Ultralight Evo, een model dat volgens de ploeg en fabrikant uitblinkt in stijfheid en laag gewicht. Warren Barguil mag daarop proberen zijn Toursucces (vorig jaar won hij twee ritten en de bollentrui) te evenaren. In tijdritten stapt Fortuneo-Samsic op de Aerolight.

“Ik ben erg blij dat mijn renners tijdens de Tour op de fietsen van BH Bikes rijden”, zegt Emmanuel Hubert, manager van de Bretonse wielerploeg. “Het is een fiets die zichzelf in het verleden al heeft bewezen. We hopen deze reputatie te kunnen waarmaken en te schitteren in de grote koersen, te beginnen in de Ronde van Frankrijk.”

Gerelateerde artikels