Deel dit artikel:

Flandrien Challenge: ultieme voorbereiding op het voorjaar

Ben je in voorbereiding op aansprekende voorjaarstochten en kun je nog wel wat kilometers gebruiken? Doe dan mee aan de Flandrien Challenge. De bedoeling is dat je daarbij 59 iconische segmenten in Vlaanderen trotseert, en dat in minder dan 72 uur. Doe je dat vóór 25 februari, dan maak je kans op mooie prijzen.

De Flandrien Challenge daagt je uit om vele bekende hellingen en kasseistroken in West- en Oost-Vlaanderen te fietsen. Befaamde plekken als de Oude Kwaremont, Koppenberg en Paterberg zijn inbegrepen. Via Strava houd je bij welke van de 59 segmenten je reeds hebt gehad. Heb je ze allemaal afgevinkt, dan wordt je naam in een kassei gegraveerd. Je komt dan op de Wall of Fame van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. De digitale variant daarvan is te zien op www.flandrienchallenge.cc.

De desbetreffende segmenten zijn zichtbaar op de geselecteerde hellingen en kasseistroken. Je kunt desgewenst helemaal zelf bepalen hoe je de segmenten aan elkaar lust. Maar om het je gemakkelijk te maken zijn er drie routes gemaakt als suggestie. Breng je deze drie tot een goed einde, dan passeer je automatisch alle 59 segmenten. Tegelijkertijd geniet je van het mooie landschap van de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland. 

Extra prijzen voor vijfhonderdste finisher

Wie de challenge voltooit voor 25 februari maakt bovendien kans op duotickets voor vijf van de voorjaarscyclo’s van Peloton. Voor de vijfhonderdste finisher wachten er extra prijzen: een ticket voor We Ride Flanders en een mooi prijzenpakket. Dit wordt aangeboden door Cycling in Flanders, Centrum Ronde van Vlaanderen, Peloton, Grinta! en Cycling Vlaanderen.