Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets en geniet tussen Roeselare en Heuvelland

Op 18 en 19 maart is er de Jempi Monseré Heuvelklassieker.

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo was de eerste toertocht uit de Coppa Grinta! van 2017. Nummer twee laat niet lang op zich wachten. Op zaterdag 18 en zondag 19 maart is er de Jempi Monseré Heuvelklassieker. Vorig jaar trok dit evenement ruim 2.500 deelnemers.

Misschien is het even wennen voor de trouwe deelnemers aan deze tocht tussen Roeselare en Heuvelland, want tot voor kort ging het event door het leven als Roeselaarse heuvelklassieker. Om verwarring voor eens en altijd te voorkomen: het is vanaf nu Jempi Monseré Heuvelklassieker. Er zijn vier afstanden: 30, 55, 90 en 135 kilometer. Voor welke afstand je ook kiest, er is altijd een uitgebreide bevoorrading.

  • 30 kilometer: vlak
  • 55 kilometer: licht golvend
  • 90 kilometer: heuvelachtig
  • 135 kilometer: heuvelachtig met enkele kuitenbijters

De toertocht is uitgesmeerd over een heel weekend. Je kunt de verschillende afstanden zowel op zaterdag als zondag rijden. De sterrit (de afstand tussen je huis en de startplaats) is er overigens alleen op zondag. Meer informatie over de vertrektijden en het profiel van de afstanden kan je vinden op de website van de Jempi Monseré Heuvelklassieker.

Coppa Grinta!
Jempi Monseré Heuvelklassieker is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike. 

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op deze pagina. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten! 

Gerelateerde artikels