Deel dit artikel:

FFWD vernieuwt Tyro-wielsets

De Tyro van FFWD heeft er een drietal jonge broertjes bijgekregen. Het gaat om een carbon clincher voor schijfremfietsen en voor velgremfietsen zijn er een carbon clincher en tubular optie. De nieuwe Tyro II-wielsets zijn vanaf vandaag te verkrijgen.

Drie jaar na de introductie krijgt Tyro een upgrade, aansluitend bij de laatste trends, met als doel om concurrerend te blijven. In de introductiefase was het de eerste lager geprijsde carbon set, voorzien van de productkennis van FFWD en kwalitatieve aspecten van zijn grotere broers. Nu de complete lijn FFWD carbon wielen een update heeft gekregen, hebben de inzichten achter deze ontwikkelingen nu ook zijn weg gevonden naar de nieuwe Tyro II.

Geschikt voor weg en gravel
Met een carbon clincher (schijfrem), een carbon clincher (velgrem) en een tubular optie leent de nieuwe Tyro-range zich voor een breed scala aan fietsers. Dat FFWD nog sterk rekening houdt met de wensen van velgremgebruikers, heeft ermee te maken dat er nog altijd veel velgremfietsen in omloop zijn. De nieuwe Tyro kan voor deze groep een mooie upgrade zijn. Daarnaast stelt FFWD dat er nog genoeg situaties zijn waarin schijfremmen niet per se noodzakelijk zijn.

Je hoeft je volgens FFWD met de Tyro II geen zorgen te maken over wind: de wielen hebben een velghoogte van 45 millimeter en snijden er doorheen, aldus de fabrikant. De grotere interne velgbreedte maakt deze set geschikt voor wegbanden van 25 en 28 millimeter. Daarnaast lenen ze zich voor gravelbanden tot 44 millimeter. De wielen voor deze onverharde ondergrond geschikt maken, was een van de belangrijkste doelen van FFWD tijdens het ontwikkelingsproces. Voor het serieuze werk (rotsen, kleine drops, etc.) en voor als je met nog bredere banden wilt rijden (tot 60 millimeter) adviseert FFWD te kiezen voor de Drift.

Een intern vrijloopsysteem zorgt bij alle drie de sets voor snelle vergrendeling en minder onderhoud. De Sapim Sprint-spaken verlengen de levensduur. FFWD had naar eigen zeggen kunnen kiezen voor lichtere spaken, maar deze Sapim Sprints verbeteren ook de laterale stijfheid en krachtoverbrenging van het wiel. Dat maakt ze meer geschikt voor gravelgebruik.

Tubeless ready
FFWD stelt dat de wielen zodanig zijn gebouwd dat ze lang meegaan, hoe vaak je ook het oneffen pad kiest. De schijfremwielen zijn geschikt voor 12 millimeter steekassen en optioneel om te bouwen naar 15 millimeter of quick release. Alle clincher wielen zijn tubeless ready en hebben speciale tubeless tape en ventielen voorgemonteerd. De clincher set voor schijfremmen weegt 1.675 gram, de clincher set voor velgremmen 1.640 gram. De tubular optie weegt 1.510 gram. Alle drie de sets hebben een adviesprijs van 1.099 euro.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE