Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Erkenning voor handgemaakte producten van Decca

Decca Sportswear mag voortaan pronken met het Handmade in Belgium (HIB)-label van Unizo. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt en Oost-Vlaams directeur Jos Vermeiren kwamen het label persoonlijk overhandigen in de fabriek van het Zottegemse familiebedrijf.

Om het HIB-label te krijgen moeten producten aan strenge voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste criteria is dat ze voor vijftig procent handgemaakt moeten zijn. Unizo wil met het label authenticiteit en kwaliteit aanmoedigen en in de verf zetten.

In Oost-Vlaanderen zijn er ondertussen honderd bedrijven die het label hebben verworven. Decca is het eerste bedrijf in zijn sector dat het krijgt. Het was dus zeker niet zonder trots dat Jan Vanpraet, de CEO van Decca Sportswear, het label in ontvangst nam. “Uiteraard zijn we hier tevreden mee”, reageerde hij.

“We zullen het met trots dragen en denken er zelfs aan om het label aan te brengen op de nieuwe kledingreeks van Saartje Vandendriessche. Het label is een erkenning voor de kleding die we maken, onze knowhow en uiteraard ook voor onze veertig werknemers die zich dagelijks inzetten.”

Decca bestaat sinds 1930 en ontwikkelt en produceert sportkleding voor profclubs en voor wielertoeristen, triatleten en andere sporttakken. De kleding wordt volledig in eigen land geproduceerd. Volgens Karel Van Eetvelt is dat iets wat gestimuleerd moet worden.