Deel dit artikel:

Ere Tenaci Bar Cover: hybride oplossing met stuurlint en grip

ERE Research staat bekend om zijn innovatieve producten. Het merk, met de Nederlander Piet van der Velde als drijvende kracht op ontwikkelingsgebied, heeft nu de Ere Tenaci Bar Cover. Die combineert grips met klassiek stuurlint. Het product is bedoeld voor gravelbikers.

Mountainbikers rijden met grips en racefietsers met stuurlint. Maar waar kun je de gravelbikers het meest mee plezieren? Bij ERE Research stelde men zich die vraag. ERE Research kwam met een hybride oplossing als antwoord: de onderste helft van de stuurbocht bestaat uit een lange grip die je over het uiteinde van je stuur schuift. Deze grips hebben de looks van een uitgedroogde rivierbedding. Vanaf halverwege de bocht is er stuurlint, zodat je ook lekker met de handen bovenop kunt cruisen. 

De Tenaci Bar Cover biedt dus eigenlijk het beste van twee werelden. Zijn de omstandigheden ruw en zit je onder in de beugels, dan ervaar je dankzij het handvat veel grip. Dat is onder meer te danken aan de drie zogeheten knuckleheads, kleine voorgevormde inkepingen waartussen je vingers vallen. De knuckleheads voorkomen dat je handen wegglijden bij regen en modderige omstandigheden. Ook met handschoenen aan werkt dat goed. Met de grip is je fiets net iets beter bestand tegen de ruigere omstandigheden. Stuurlint zou kapot kunnen gaan als je dicht langs boomtakken rijdt.

Ben je lekker aan het cruisen over gravelpaden, dan verplaats je de handen naar boven op het stuur. Het meegeleverde stuurlint is een klassiek stuurlint. Het is niet al te dik, dus je kunt het stuur goed vastpakken. Je hebt genoeg grip en het voelt comfortabel aan. Het EVA-stuurlint heeft een extra TPU-laag voor nog betere grip.

De montage van de Tenaci Bar Cover is kinderlijk eenvoudig, onder meer dankzij het meegeleverde stappenplan. Allereerst breng je twee siliconen ringen aan de bovenkant aan. Daarna wikkel je het stuurlint, te beginnen net onder de shifter. Vervolgens schuif je de grip over je stuur. Een praktische tip van ERE Research: spuit allereerst wat haarlak op je stuur. Op deze manier glijdt de grip net wat gemakkelijker over je stuur, ook over het deel waar de grip het stuurlint overlapt. Na een paar uur is de haarlak gedroogd en zit het geheel goed vast.

De Tenaci Handlebar Cover is er in drie kleuren: zwart, legergroen en beige. Hij heeft een adviesprijs van 34,95 euro. Ga voor meer informatie naar de website van ERE Research.