Deel dit artikel:

Ere Research versterkt zich met Cancellara

Ere Research heeft niet de eerste de beste naam aan zich weten te binden… Niemand minder dan Fabian Cancellara versterkt het productontwikkelingsteam.

Als er nog niet meteen een belletje begint te rinkelen bij het horen van de naam Ere Research, dan is dat zeker geen schande. Ere Research is het merk van de Nederlander Piet van der Velde. Eerst bracht hij banden op de markt, later kwamen er zadels bij. Van der Velde is een bekende ontwerper in het fietswereldje; ooit was hij bijvoorbeeld de belangrijkste developer bij Selle Italia.

Cancellara komt de gelederen nu versterken. Hij gaat zich mengen in discussies over productontwerpen en zal ook zelf projecten op tafel brengen. Als er eenmaal prototypes zijn, is ‘Spartacus’ de aangewezen testpersoon die zorgt voor feedback. Die moet ertoe bijdragen dat Ere Research met de best doorontwikkelde producten ten tonele verschijnt.

“Zeker op het gebied van banden kunnen we dit goed gebruiken, want Fabians ervaring is breed. Of het nou om mountainbike-, kasseien- of wegbanden gaat, hij kan als geen ander goede terugkoppeling geven. Hij weet ook wat er bij komt kijken om binnen al deze disciplines op het hoogste niveau te winnen”, zegt Van der Velde. “De zadels blijf ik grotendeels zelf doen, maar Fabian zal zeker zijn input geven. Er komen nog meerdere productcategorieën aan, dus er ligt werk genoeg.”

De relatie tussen Cancellara en Van der Velde is er al langer. In het verleden ontwierp de Nederlander bij Prologo en Specialized al producten voor de Zwitserse ex-prof. Die zocht onlangs weer contact, omdat hij Van der Velde nog niet was vergeten en samen producten wil maken. Van der Velde houdt kantoor in het Zwitserse Baar. Laat Cancellara daar net zijn gevestigd met zijn kantoor van Chasing Cancellara…

Chasing Cancellara naar ons land?

Nu we het over Chasing Cancellara hebben… Wat we opvingen is dat er ideeën bestaan om Chasing Cancellara naar België/ Nederland te halen. Wellicht is het dus op termijn mogelijk om de strijd aan te gaan met ‘Spartacus’, die dan hoogstwaarschijnlijk met in ieder geval banden en zadels (en wie weet wat nog meer…) van Ere Research aan de startlijn verschijnt.